Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Αιρετοί ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ώρα να παρέμβουν!

Οι Αιρετοί ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ώρα να παρέμβουν!

Είναι ώρα οι εντολοδόχοι μας Αιρετοί ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ να ενεργοποιηθούν και να παρέμβουν αποτελεσματικά για την προώθηση ζωτικών τοπικών συμφερόντων.
1. Μετά κόπων και σκληρών αγώνων πετύχαμε τη χρηματοδότηση από το υπουργείο υποδομών (2016-17) με ικανές πιστώσεις Έργων Ασφαλτόστρωσης επαρχιακής οδού 9 Διασταύρωση Σπηλιάς έως Λίμνη Στεφανιάδας και έως Αετοχώρι, δύο εργολαβίες με επίβλεψη της τοπικής Δ/νσης τεχνικών έργων Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

1. Ο πρώτος ανάδοχος (Χρ. Κατσιάβας) – μετά από καθυστέρηση – εγκαταστάθηκε και ξεκίνησε εργασίες πέρυσι, τέλη Αυγούστου 2019 και ήδη εργάζεται για Ασφαλτόστρωση έως Λίμνη Στεφανιάδας.
Κατά πληροφορίες, γίνεται πολύ καλή δουλειά έως τώρα….

√ Εδώ, απαιτείται η συνεχής παρακολούθηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και τοπικών Κοινοταρχών, αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων.
√ Να φθάσει η Άσφαλτος έως εκεί που προβλέπει η Σύμβαση.
√ Να γίνει προσεκτική δουλειά, στο απόκρημνο σκληρό πρανές, άνω της Λίμνης, ώστε μην υπάρξει κατολίσθηση, λόγω σαθρότητας των εδαφών.
√ Να αποφευχθούν μεγάλες τομές. Οι Μηχανικοί να επιβλέπουν τακτικά!

2. Η δεύτερη εργολαβία (Λίμνη Στεφανιάδας έως Αετοχώρι) ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί και φυσικά δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες. Το καλοκαίρι, ως γνωστόν, είναι η εποχή που προσφέρεται για εκτέλεση έργων στην ορεινή περιοχή μας.

– Αποτελεί κοινό μυστικό ότι, οι ανάδοχοι εργολάβοι “κτυπούν” δημοπρασίες με θηριώδη ποσοστά εκπτώσεων και σε πολλά σημεία του νομού και Περιφέρειας.
Αποτέλεσμα αρνητικό: Να καθυστερεί η εγκατάσταση και η ολοκλήρωση των έργων, που έχει ανάγκη η Αργιθέα …των χωματόδρομων κακής βατότητας….

– Τι φταίει άραγε; Η επίδειξη μεγάλης ανεκτικότητας από την επιβλέπουσα Υπηρεσία της αρμόδιας Περιφέρειας Θεσσαλίας;
– Η χαλαρότητα και μη πίεση από τις Τοπικές Αρχές της Αργιθέας;
– Η κάλυψη και δικαιολόγηση ….των αδικαιολόγητων; Οι προφάσεις της… γραφειοκρατίας;

3. Ήδη έπρεπε και οι δύο εργολαβίες να είναι στο φουλ εργασιών….
Ήδη έπρεπε να έχει υποβληθεί νέο αίτημα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Υποδομών για νέα τελική χρηματοδότηση, ώστε έως το 2021 να έχει ασφαλτοστρωθεί ολόκληρη η Επαρχιακή οδός 9 –

τρίτη εργολαβία: Από Β Μάραθο έως Αετοχώρι.
– Να έχουν ασφαλή σύγχρονη προσβασιμότητα όλοι οι οικισμοί (Β Μάραθος – Αετοχώρι- Γ Μάραθος) & κοινότητες Ανατολικής Αργιθέας με χωριά Αχελώου και νομό Άρτας.
– Η Ιερά Μονή Σπηλιάς με τα γύρω χωριά Αχελώου – Τετραφυλλίας Άρτας και Αγράφων Ευρυτανίας…..

4. Εμείς θα αναμένουμε λιγες μέρες ακόμη (όχι πέραν τις 27 Ιουλίου) για να δούμε αν τηρούνται οι Συμβάσεις Εργολαβιών, αν οι επιβλέπουσες Υπηρεσίες ενεργούν υπέρ των συμφερόντων της Ορεινής Πατρίδας μας!

– Καλούμε Κοινοβουλευτικούς και Αυτοδιοικητικούς …να βάλουν το χέρι τους!
– Να απαλλαγεί, Επιτέλους, η Ορεινή Αργιθέα από τους …κακοτράχαλους χωματόδρομους περασμένων αιώνων…

* Ανήκομεν στην ισχυρή Θεσσαλία ….στην Ελλάδα της Ευρωζώνης!!!

Δημήτρης Παπακώστας 22-7-2020




Total
0
Shares
Previous Article
Ανανέωσαν το ραντεβού τους ΠΕΔ Θεσσαλίας - Γραφάκος για τη συλλογή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Ανανέωσαν το ραντεβού τους ΠΕΔ Θεσσαλίας - Γραφάκος για τη συλλογή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Next Article
klotsotiras1

Τρίκαλα: Τέλος εποχής με κατεδάφιση ιστορικού εργοστασίου! Οι μέρες δόξας και το σχέδιο για την επόμενη μέρα (Φωτό)

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…