Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι αγρότες είναι το «άλας της γης» το καύχημα και καμάρι της Πατρίδας!

Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Οι αγρότες είναι το «άλας της γης» το καύχημα και καμάρι της Πατρίδας!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Όπως έγραψε ο σπουδαίος Ποιητής Γιάννης Σκαρίμπας για τους αγωνιστές του 1821, ότι είναι το «άλας» της γης, το καμάρι και καύχημα του ελληνικού έθνους, τολμούμε να πούμε -ποιητική αδεία- το ίδιο για τους αγρότες – εργάτες της γης, τους αλιείς, τους φροντιστές οικόσιτων ζώων.

Αντιαισθητική /απαξιωτική η λέξη «κτηνοτρόφος», οι μελισσοκόμοι  συναποτελούν το … «άλας της γης», που δεν πρέπει επουδενί να μωρανθεί (μουχλιάσει) για να διατηρήσει τις σπάνιες ιδιότητες του για γευστικότητα, απόλαυση και συντήρηση των αναγκαίων για επιβίωση τροφίμων.

• Οι παραγωγοί των προϊόντων, των τροφίμων, των υγιεινών φρούτων και κηπευτικών, των ζωοτροφών, είναι το καύχημα και καμάρι για τις σημερινές αστικοποιημένες κοινωνίες.
Η πηγή καθημερινής διατροφής, της ζωής !

•• Είναι οι στυλοβάτες στην εποχή της κλιματικής κρίσης που συγκρατούν την ύπαιθρο, ζωντανεύουν τα χωριά και την ελληνική επαρχία – ύπαιθρο χώρα.
^ Συνεχιστές της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού, των εθίμων και ηθών… εκείνοι που βάζουν πλάτη για τη συνοχή και κοινωνική ειρήνη.

* Η αγροτιά εδώ και βδομάδες βρίσκεται σε τιτάνιο αγώνα επιβίωσης και προοπτικής.
Ζητούν υλοποίηση δικαίων αιτημάτων.
Χωρίς κομματικές παρωπίδες και αναχρονιστικό συντεχνιασμό…

* Οι πολίτες στέκονται ηθικά – πολιτικά στο πλευρό τους και καλούν την κυβέρνηση, τα ευρωπαϊκά όργανα να ακούσουν τη φωνή απόγνωσης αλλά και σθένους των βιοπαλαιστών της ελληνικής γης!

^ Ήδη η ύπαιθρος, η επαρχία, τα ορεινά χωριά και άγονα νησιά μαραζώνουν δημογραφικά, φτωχοποιούνται, ερημώνουν.

Οι «ελίτ» των αστικών κέντρων, οι πολιτικοί κυβερνώντες, ας λάβουν δίκαιες τολμηρές καινοτόμες αποφάσεις…

^ Το επιχείρημα περί … ”μη δημοσιονομικού χώρου”, αίολο και εντόνως ταξικό!

^ Με νέα φιλαγροτική-φιλοπεριφερειακή – αποκεντρωτική πολιτική μπορεί και επιβάλλεται να προσεγγιστούν τα αιτήματα με θετική ματιά και κλιμακωτές λύσεις.

^ Χρειάζεται ενσυναίσθηση προτεραιοτήτων, νέα ηγεσία στο αρμόδιο υπουργείο που πρέπει να αναβαθμιστεί στα πρώτα έξι (6) και όχι στην …απαξιωτική 16η σειρά κατάταξης του …

^ Τώρα που το κοινοβουλευτικό σύστημα με κοινή συντονισμένη συμφωνία ψήφισε εσπευσμένα τον νέο νόμο για «γάμο ομόφυλων», παρά τις ενστάσεις της κοινωνίας και των συντηρητικών πολιτών, Τώρα που οι «Βραχμάνοι Αριστεροί» και οι «μεγαλΈμποροι Δεξιοί»-κατά Τομά Πικετί- ενώθηκαν με τους παντός είδους ‘δικαιωματιστές’ και συνασπισμένοι διαμόρφωσαν ισχυρή πολιτική βούληση για το επείγον -κατά την άποψη τους- ζήτημα της σύννομης συμβίωσης πολιτών (ανεξαρτήτως φύλου), ας βρουν με την ίδια ταχύτητα, «τέχνη» και επιμονή τη βούληση για αποδοχή και επίλυση των αιτημάτων της μαχόμενης αγροτιάς!

• Ας ασχοληθούν επίσης με τα φλέγοντα αιτήματα της νεολαίας: κοινωνική κατοικία με επανίδρυση Οργανισμού (τύπου ΟΕΚ), για σωστή παιδεία, περίθαλψη και συνθήκες εργασίας.

•• Με τον πληθωρισμό τροφίμων, την πρωτοφανή ακρίβεια, τη μείωση υψηλών συντελεστών ΦΠΑ, την αφαίμαξη των μισθών και συντάξεων μέσω του πληθωρισμού, που αποτελεί έναν «έξυπνο οριζόντιο φόρο» υπέρ των κρατούντων για να δύνανται να … μοιράζουν ψίχουλα (Pass).

^ Με την εγκληματικότητα, με τα τροχαία δυστυχήματα, το εκρηκτικό δημογραφικό και τις άθλιες δημόσιες συγκοινωνίες…

••• Η Κυβέρνηση οφείλει να επιτρέψει την οργάνωση συλλαλητηρίου στους χιλιάδες αγρότες την Τρίτη 20-2-24, μπροστά από τα κέντρα Αποφάσεων (Βουλή – Μαξίμου), να αφήσει τις απαγορευτικές ”οδηγίες”, να σεβαστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα αντίστασης και δημοκρατικής προβολής αγωνιστικών αιτημάτων!

^ Οι αγρότες και οι σύμμαχοι πολίτες γνωρίζουν και έχουν τη δημοκρατική ευαισθησία να περιφρουρήσουν την πορεία – συγκέντρωση τους, δεν χρειάζονται τον ‘μπαμπούλα – κράτος’ (υπουργείο Τάξεως).

Η πολιτική – κοινωνική ακινησία σπρώχνει τα δύσκολα προβλήματα κάτω από το …χαλί, τις κοινωνίες σε αυταρχικές επιλογές προ των αδιεξόδων, που γεννά το σύστημα των γραφειοκρατικών «βουλιμικών ελίτ»…

Θερίζοντας τους ανέμους που σπέρνουν !!!

Δημήτρης Παπακώστας Νομικός
Αιρετός ΤΑ Θεσσαλίας (25 έτη)
Total
0
Shares
Previous Article
Τζανακούλη σε Λιβάνιο: «Να ξαναγεννηθεί η Θεσσαλία - Να γίνει παραγωγική και πλούσια όπως στο κοντινό παρελθόν»

Τζανακούλη σε Λιβάνιο: «Να ξαναγεννηθεί η Θεσσαλία - Να γίνει παραγωγική και πλούσια όπως στο κοντινό παρελθόν»

Next Article
ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 23/2 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 23/2 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων