Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι 17+1 Αιρετοί Αντιπρόσωποι μας ενώπιον Ιστορικών Ευθυνών!

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Οι 17+1 Αιρετοί Αντιπρόσωποι μας ενώπιον Ιστορικών Ευθυνών!

Την Δευτέρα 27 -6-22 συνεδριάζει το 17μελες ΔΣ του ορεινού Δήμου μας μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ηλία Παπαδήμα με πρώτο θέμα :

• Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του σχεδιαζόμενου μεγάλου Υδροηλεκτρικού ισχύος 83 mw στην κοιλάδα Αχελωου ποταμού – θέση Αρδάνοβο Καταφυλλίου, «λεγόμενο Αυλακίου», του ομίλου ΤΕΡΝΑ ΑΕ- ύψους 90μ με σκυρόδεμα.
* Εισηγητής : ο ίδιος ο Δήμαρχος Ανδρέας Β. Στεργίου.

• Αποτελεί αυτή η συνεδρίαση ΔΣ, μια κομβική ιστορική στιγμή για την απόμακρη ορεινή δυσπρόσιτη περιοχή μας, που απειλείται με δημογραφική φθορά, ερήμωση, γήρανση πληθυσμού και φτωχοποίηση.
^ Μια περιοχή που ταλαιπωρείται – χωρίς να ερωτηθεί – από μεγάλα έργα του Δημοσίου που παραμένουν ημιτελή παρατημένα επί δεκαετίες από το 1985 …
~ Φράγμα Συκιάς (70% εκτέλεση)
~ Σήραγγα εκτροπής Αγορασιά κα
~ Οδικές 5 Σήραγγες Συκιάς του ομίλου ΔΕΗ, ημιτελείς που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για διερχόμενους οδηγούς, χωρίς να συγκινεί ούτε Περιφέρεια – Δήμο – Αστυνομία, ούτε Υπ Υποδομών!

~ Διαλυμένο οδικό δίκτυο και κίνδυνοι πλημμυρικών φαινομένων από απαρχαιωμένα προφράγματα …

• Ήδη το ΠΣ Θεσσαλίας ψήφισε θετικά επί της ΜΠΕ του έργου αυτού, Πανθεσσαλικής σημασίας, από 13-5-22.
• Οι Αργιθεάτες, ιδίως των χωριών δημ. ενότητας Αχελώου αναμένουν τα σπουδαία από τον διάλογο και την γνωμοδοτική απόφαση των 17+1 Τοπικών Αντιπροσώπων μας.

1. Τι θέση θα πάρει ο καθένας ατομικά και οι παρατάξεις του ΔΣ .

2. Τι θα ειπωθεί για το προκείμενο σημαντικό ζήτημα που συνδέεται με την πορεία της Πατρίδας μας – το μέλλον και την προοπτική για τις επόμενες γενιές, τον κόσμο μας.

3. Ποιο μήνυμα θα εκπέμψουν οι Ηγέτες του Τόπου και ποια προεργασία έχει γίνει ώστε να συνδυαστεί η Μεγάλη Αειφορική Επένδυση του λιμναίου πλέον Αχελώου – μια δεύτερη Λίμνη Πλαστηρα στην νότια Πίνδο – με αναγκαία ανταποδοτικά έργα από την επενδύτρια ισχυρή εταιρία, τα οποία ΕΡΓΑ θα ωθήσουν την ορεινή ξεχασμένη από το επίσημο κράτος περιοχή προς το Αύριο, με τοπική Ανάπτυξη – σύγχρονες Υποδομές και κοινωνική Συνοχή !!!

4. Ποιες εγγυήσεις θα δοθούν, ποιες απαντήσεις και στους διαφωνούντες – οι οποίοι είναι δικοί μας άνθρωποι, συνδημότες, φίλοι αγαπητοί, στους «άπιστους Θωμάδες» που αγωνιούν – ώστε να παραδεχθούν ότι το όφελος της πράσινης επένδυσης των 83mw με αξιοποίηση νερών που χάνονται και πνίγουν περιουσίες, είναι πολύ μεγαλύτερο από την απραξία, την στασιμότητα, το πάγωμα, την επενδυτική άπνοια …ιδίως στην συγκυρία της κλιματικής και ενεργειακής θύελλας …

• Εν παση περιπτώσει :
Ο κύβος ερρίφθη ! –
μετά και τις θετικές αποφάσεις για την ΜΠΕ του έργου: του ΠΣ Θεσσαλίας και Υπ Αγρ. Ανάπτυξης .

• Το κόστος της τυχόν άρνησης είναι πολύ μεγαλύτερο – πιο καταστροφικό, από το ‘κόστος’ που θα επιφέρει το Υδροηλεκτρικό Αχελώου σε ποτάμιο περιβάλλον, κτήματα, σπίτια, το οποίο οι Αντιπρόσωποι μας οφείλουν να συνεκτιμήσουν, καταθέτοντας προτάσεις, εναλλακτικές, δεσμεύσεις – εγγυήσεις από την κατασκευάστρια Εταιρία και αρμόδια Υπουργεία & Περιφ. Θεσσαλίας !

•• Η ώρα της ωριμότητας, της ταχείας «πολιτικής ενηλικίωσης» όλων των Αιρετών του ΔΣ Αργιθέας … ήγγικεν !!!

* Η Αργιθέα οφείλει να δηλώσει παρούσα διεκδικώντας το φωτεινό Μέλλον σε μια σκοτεινή συγκυρία.

* Να μην απομονωθεί αλλά αντίθετα να κερδίσει τη θέση ισότιμου παίκτη με Κράτος – ΕΕ -Περιφέρεια – Ισχυρούς Ομίλους – Επενδυτές !

^Η Θεσσαλία ξεκινάει – δεν τελειώνει -από κοιλάδα Αχελώου … Ν. Πίνδο !!!

* Φίλοι όλοι ! Φιλτάτη η Πατρίδα και το Τοπικό Γενικό Συμφέρον !

• Για μια Αργιθέα : Σύγχρονη – Ανθρώπινη – Αειφορική – Καινοτόμα, Άξια για μια θέση στην πρώτη κατηγορία των ΟΤΑ … όχι ουραγό !

Δημήτρης Παπακώστας 25-6-22




Total
0
Shares
Previous Article
1ο βραβείο στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

1ο βραβείο στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Next Article
Λάρισα: Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών τετελεσμένες και σε απόπειρα

Λάρισα: Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών τετελεσμένες και σε απόπειρα