Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οδικός άξονας Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλίας, η κατασκευή του δρόμου Μουζάκι- Λίμνη Πλαστήρα τελικά θα υλοποιηθεί.

Πρόκειται για έναν οδικό άξονα που ενώνει δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Παρότι η συζήτηση για την αναγκαιότητα του έργου έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, μέχρι το 2018 δεν υπήρξε η πολιτική βούληση, ούτε των κυβερνήσεων, αλλά ούτε και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υλοποίησης του.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο υποδομών, αφού επεξεργάστηκε το αίτημα μου προς τον τότε γ.γ. κ. Δέδε, προχώρησε στην χρηματοδότηση της υπάρχουσας μελέτης με το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ, από το ΠΔΕ του 2018.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία και προχώρησε στη δημοπρασία, για την κατασκευή της πρώτης φάσης.

Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του έργου από την υπάρχουσα κυβέρνηση, ώστε και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Εξίσου σημαντικό είναι, οι τοπικές διοικήσεις να αξιοποιήσουν την ύπαρξη αυτού του οδικού άξονα, ώστε να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο θα ξεκινήσει από  την περιφέρεια, με στοχευμένα έργα και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση «σωτήρες» και δημαγωγούς.

Παναγιώτα Βράντζα




Total
0
Shares
Previous Article

"Κοπτα'τσια..... Αντισθένη" στις Κοινότητες του Κλεισθένη!!!

Next Article
ask triantafulou

Στον Α.Σ.Κ. ο Τριανταφύλλου