Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΟΧΙ στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Πύλη

«Κλείσιμο υποκαταστήματος Τράπεζας Πειραιώς στην Πύλη».

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Πύλης με μοναδικό θέμα συζήτησης την αιφνίδια απόφαση του κλεισίματος και παύσης λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην έδρα του Δήμου Πύλης, στην Πύλη.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης, Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πύλης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης & Γόμφων, το Επιμελητήριο Τρικάλων, ο Σύλλογος των Επαγγελματιών Ορεινού Άξονα Τρικάλων Άρτας, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης κ.λ.π..

Παρόντες η πολιτική ηγεσία του Νομού, ο Βουλευτής κ. Σιμορέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, ο κ. Μπουτίνας – περιφερειακός Σύμβουλος, θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, ο κ. Βλαχογιάννης, πρώην Βουλευτής.

Επιστολές απέστειλαν οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Σκρέκας, Βουλευτές του Νομού.

Μετά την ενημέρωση του Σώματος από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Μαράβα Κωνσταντίνο, υπήρξε πλήρης ομοφωνία από  τους Φορείς και το σύνολο των παρευρισκομένων.

Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος, η αναστολή λειτουργίας του Δήμου, η ΑΜΕΣΗ συνάντηση με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς με μοναδικό αίτημα την ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απόφασης.

Στην συνέχεια έγινε συμβολική κατάληψη στον χώρο του Υποκαταστήματος.

Κλείστηκε στην συνέχεια άμεση πρώτη συνάντηση για αύριο, 23 του μήνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Θεσσαλίας.

Παραθέτουμε το ληφθέν ΨΗΦΙΣΜΑ:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Θέμα: Κατάργηση του υποκαταστήματος Τράπεζας Πειραιώς, στην έδρα του Δήμου Πύλης Τρικάλων, στην Πύλη».

Κύριοι,

Ζητάμε από τη  Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, να επανεξετάσει ΑΜΕΣΑ την απόφαση περί διακοπής  της λειτουργίας του υποκαταστήματός της, στην ΠΥΛΗ Τρικάλων.

Αναίτια και ξαφνικά μία ολόκληρη κοινωνία, ένας ολόκληρος Δήμος ασχολείται με μία απόφαση ακατανόητη και εντελώς λανθασμένη. Μία απόφαση που δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας των δημοτών μας. Μιας απόφασης χωρίς να υπολογιστούν οι λόγοι που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, αλλά και της κοινωνικής διάστασης της λειτουργίας ενός τραπεζικού καταστήματος. Μίας απόφασης που δείχνει έλλειμμα ευαισθησίας προς το κοινωνικό σύνολο.

Γιατί   « η λειτουργία μίας Τράπεζας δεν είναι μόνο οι αριθμοί».

Η λειτουργία της, είναι ζωτικής σημασίας για μια  κοινωνία και αυτό θα εξηγήσουμε παρακάτω, αν και είναι οφθαλμοφανές.

1ον: Ο Δήμος Πύλης αριθμεί είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους σε μόνιμη βάση, αριθμός που πολλαπλασιάζεται,  τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα,  λόγω της επισκεψιμότητας του τόπου μας. Υπάρχουν  οι ορεινές Κοινότητες του Δήμου μας, λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, υπάρχει η Ελάτη, η Μεσοχώρα, τα Στουρναραίϊκα. Όλες μαζί, σαράντα τρείς (43) Τοπικές Κοινότητες.

2ον: Η έκταση του Δήμου Πύλης ανέρχεται στα 747.000 στρέμματα. Ξεκινά από την Γέφυρα «ΚΑΡΑΒΟΠΟΡΟ» και φθάνει μέχρι τα σύνορα της Άρτας.

3ον: Στον Δήμο Πύλης υπάρχει έντονη αγροτική δραστηριότητα. Δυναμικές δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλια, βαμβάκια, κρασί, κάστανο αλλά και  επιχειρηματικές δραστηριότητες του δευτερογενή και του τριτογενή Τομέα. Κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, μεταποίηση και εμπορικά καταστήματα, Δασική παραγωγή, όπου δραστηριοποιούνται δεκαεπτά (17) δασικοί συνεταιρισμοί. Σε μια περιοχή που υπάρχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του νομού  (ΤΥΡΑΣ, LA FARM, BIOΣΑΛ, ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ, ΜΠΡΑΤΣΟΣ, ΤΖΕΓΚΑΣ, ΜΑΜΑΛΗΣ, REVOIL, ART WOOD κ.α )

Επίσης μεγάλες  και μικρότερες τουριστικές δραστηριότητες. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, φαρμακεία, ιατρεία, καταστήματα καθημερινής ανάγκης και εξυπηρέτησης καθώς και παραδοσιακών προϊόντων. Αναλογιστείτε ότι η κεντρική εξουσία σχεδιάζει και την λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Φράγματος και της Μεσοχώρας και της Πύλης, που προσδοκούμε να φέρει επιπλέον τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας.

4ον: Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, Σχολεία, Υποθηκοφυλακείο, Νομικά πρόσωπα, Σύλλογοι, αλλά και το Ταχυδρομείο διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους στην Τράπεζα. Αγροτικές Συντάξεις, επιδοτήσεις, μισθοδοσία υπαλλήλων, Προγράμματα όπως το «ΕΣΠΑ», «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», «ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» εξυπηρετούνται από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Κύριοι,

Η σκέψη και μόνο για την κατάργηση του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς έχει  επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης και όχι μόνο.

Επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματός σας στην Πύλη,

επειδή δεν είναι δυνατό όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής,

παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή που πλήττει τον Δήμο Πύλης.

 Η Τράπεζα Πειραιώς όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά να οργανωθεί  και να στελεχωθεί  ώστε να συμβάλλει και να βοηθήσει με την παρουσία της στην ανάπτυξη της περιοχής και όχι στον αφανισμό της.

Διαφορετικά θα σταθμίσουμε και εμείς ως Δήμος συνολικά τις σχέσεις μας με την Τράπεζά σας και θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις.

Κλείνοντας, απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους  φορείς και κυρίως τους Βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση για το σοβαρό αυτό θέμα, που είναι συνυφασμένο με την κοινωνική συνοχή και το μέλλον  Όλου του Ορεινού όγκου της Περιφέρειας.

Με την σιγουριά ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Πύλη, αναμένουμε την απάντησή σας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Peiraiws pyli kleisimo 1

Peiraiws pyli kleisimo 2

Peiraiws pyli kleisimo 3

Peiraiws pyli kleisimo 4

Peiraiws pyli kleisimo 5

Peiraiws pyli kleisimo 6

Peiraiws pyli kleisimo 7

Peiraiws pyli kleisimo 8

Peiraiws pyli kleisimo 9




Total
0
Shares
Previous Article

"Χορεύει" ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αργιθέας "Ο Αργίθεος"

Next Article

Ακόμη μια νίκη πέτυχαν οι παίδες του ΣΠΑΚ