Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«ΟΧΙ στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι»

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Ανακοίνωση της Ο.Μ. Μουζακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 

«ΟΧΙ στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι»

Μέσα στο γενικό κλίμα οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, μόνο καλό νέο δεν μπορεί να θεωρηθεί η ανακοίνωση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι. Οι τοπικές κοινωνίες -στο Μουζάκι και σε άλλες 63 περιοχές της χώρας, όπου κλείνουν υποκαταστήματα- βιώνουν δυσμενείς εξελίξεις που κυριολεκτικά σοκάρουν και προκαλούν ανησυχία για το μέλλον τους.

Το «χωριστά στα κέρδη, μαζί στις ζημιές» είναι, δυστυχώς, το δόγμα κάποιων οικονομικά ισχυρών που, με τις πλάτες των κυβερνώντων, λειτουργούν μονόπλευρα και μόνο προς το δικό τους όφελος. Για άλλη μια φορά η ζημιά φορτώνεται στους πολίτες, ενώ αποκρύπτεται η πραγματική αιτία για την μαύρη τρύπα στο ταμείο.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο η Πολιτεία να ανέχεται και να υποκύπτει στα ιδιωτικά συμφέροντα των τραπεζιτών και να αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών, των εργαζομένων και των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών. Τα τελευταία χρόνια, η Πολιτεία με μία σειρά νομοθετημάτων, έχει συνδέσει κάθε οικονομική δραστηριότητα με το τραπεζικό σύστημα. Έχουν δοθεί στις τράπεζες πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα και υπερεξουσίες. Το δίπολο, το οποίο από τη μια μεριά έχει τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από την άλλη τις τράπεζες, «γέρνει υπερβολικά» προς το μέρος των συμφερόντων των τραπεζών.

Το τραπεζικό μας σύστημα, δυστυχώς, απομακρύνεται από την κοινωνία και σε πολλές περιπτώσεις βρίσκεται απέναντι. Αποτελεί πια κοινό μυστικό ότι διαπλέκεται με άλλα ισχυρά οικονομικά, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα, σε βάρος της υγιούς και παραγωγικής οικονομίας. Με τη νομοθεσία υπέρ τους και με τον εναγκαλισμό τους με κόμματα, μέσω του ιδιότυπου και απλήρωτου δανεισμού τους, οι τράπεζες από θέση ισχύος, ξεχνούν τον ιδιαίτερο ρόλο που τους ανατέθηκε και λειτουργούν εξαιρετικά ιδιοτελώς προς όφελος τους.

Ειδικότερα στο Μουζάκι, η απόφαση για το κλείσιμο ενός ισχυρού υποκαταστήματος, που εξυπηρετεί μία πολύ μεγάλη περιοχή (Δήμος Μουζακίου, Δήμος Αργιθέας, Δήμος Πλαστήρα, Δήμος Πύλης), μόνο προβληματισμό και αγανάκτηση δημιουργεί. Παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών της ΝΔ ότι δεν θα κλείσουν υποκαταστήματα σε έδρες δήμων, η Τράπεζα Πειραιώς αναγγέλλει λουκέτα και μαρασμό! Οι πολίτες απαιτούν εξυπηρέτηση και οι υγιείς επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να ανταποκρίνονται σε αυτό.

Στηρίζουμε το αίτημα της κοινωνίας μας -πολιτών, επαγγελματιών, αγροτών, κτηνοτρόφων, συνταξιούχων, κ.ά.- για απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι και θεωρούμε ότι έφτασε ο καιρός να επανεξετάσουμε τη σχέση των συστημικών τραπεζών με τους πολίτες και τους επαγγελματίες/επιχειρήσεις.

Ο.Μ. Μουζακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία




Total
0
Shares
Previous Article
karaiskakeia 2021 eskofilo

Δήμος Μουζακίου: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η μουσική βραδιά στο Μαυρομμάτι

Next Article
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ 2021

Μαυρομμάτι: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο 54ος «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Related Posts