Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΟΧΙ στις «πραξικοπηματικές» πολιτικές που τρομοκρατούν τους πολίτες

Την Κυριακή που μας έρχεται λαμβάνει χώρα μια κορυφαία πράξη δημοκρατίας.

Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός καλείται:

Να αποφασίσει με την ψήφο του ελεύθερα την Κυριακή, εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το τελεσίγραφο το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015.

Να αποφασίσει για το αύριό του, που θα το καθορίζουν οι ανάγκες του και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των κεφαλαίων, ένα αύριο στο οποίο οι πολιτικοί θα είναι υπέρμαχοι της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ανθρώπων και όχι πειθήνια όργανα των απρόσωπων οικονομικών συμφερόντων.

Κατά πόσο είναι εφικτό την επόμενη Κυριακή να αποφασίσουμε για τα παραπάνω υπεύθυνα, συνειδητά, σαν κριτικά σκεπτόμενοι πολίτες για το τεράστιο διακύβευμα του δημοψηφίσματος που είναι η πορεία της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας είναι ένα μεγάλο ερώτημα, όταν οι δανειστές και οι ντόπιοι εκφραστές τους μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο με την πιστωτική ασφυξία και τη στρατηγική στραγγαλισμού της κοινωνίας. Όταν τα ΜΜΕ πα-ρα¬πλη¬ρο¬φο¬ρούν το κοινό και δη¬μιουρ¬γούν κα¬τα¬στά¬σεις πα¬νι¬κού και τρο¬μο¬κρα¬τί¬ας, όταν σ΄αυτά προστίθενται τράπεζες, κόμματα και «φιλοευρωπαϊκού» τύπου αγανακτισμένοι.

Είναι σαφές πως όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από ένα καλοστημένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης, ένα «σιωπηλό πραξικόπημα» που αποσκοπεί στην αποκαθήλωσή της για να μην μπορέσει αυτή να λειτουργήσει ως θετικό παράδειγμα διεθνώς και να βρει και συμμάχους στο επίπεδο των ηγεσιών των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς αναμένονται πολιτικές εξελίξεις και διαφοροποιήσεις σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Είναι μεγάλο το βάρος της ευθύνης που αναλογεί σε κάθε πολίτη και οφείλει να αποφασίσει πέρα από εκφοβισμούς, πιέσεις και οικονομικούς εκβιασμούς έχοντας το βλέμμα μακριά στο μέλλον, οραματιζόμενος ένα καλύτερο αύριο για τον εαυτό του, για τα παιδιά του, για τη χώρα του και για την Ευρώπη ολόκληρη.

Ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος και την Κυριακή θα ψηφίσει με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια και όραμα, κόντρα στην τρομοκρατία.

Έλαχε σε μας ο κλήρος και θα αποφασίσουμε με όραμα και αξιοπρέπεια για το:
Ποια Ευρώπη θέλουμε
Ποια ζωή θέλουμε
Ποιο μέλλον οραματιζόμαστε

Δεν φοβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελεύθερη βούλησή του. Γιατί θα κρίνει το μέλλον της πατρίδας μας, των παιδιών μας. Γιατί βασίζεται στα ισχυρά θεμέλια της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ισότητας που μας εξοπλίζει το Σύνταγμα.

Στις 5 του Ιούλη θα στείλουμε οι Έλληνες ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη.

Λέγοντας δυνατά ΟΧΙ στα τελεσίγραφα, στην υποτέλεια και την υποταγή.

Λέγοντας ΟΧΙ στη μοιρολατρία της παθητικής αποδοχής των επιταγών της σημερινής κυρίαρχης τάξης και την εφαρμογή τους.

ΟΧΙ στη συνέχιση της λιτότητας και το ξεπούλημα της χώρας.

ΟΧΙ στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης.

ΟΧΙ στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

ΟΧΙ σ’ αυτές τις πολιτικές που ξέρουμε πολύ καλά σε τι μας οδήγησαν το χουμε ζήσει βαθιά μες το πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων

Χάσαμε το 1/4 του ΑΕΠ, Αποκτήσαμε 1.500.000 άνεργους κι από αυτούς το 60% είναι νέοι άνθρωποι μπήκαν χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις και οι υπόλοιπες φυτοζωούν.

Πάνω από 200.000 πολίτες εγκατέλειψαν τη χώρα και πάλι οι περισσότεροι από αυτούς είναι κυρίως νέοι.

Μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν την κατηφόρα;
Ο λαός θα αποφασίσει γι’ αυτό την ερχόμενη Κυριακή.
Θα δώσουμε τη μάχη για τη δημοκρατία, την εθνική μας ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία. Δε δεχόμαστε επεμβάσεις από το εξωτερικό.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας και για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι δεν θα υποκύψουμε στα τελεσίγραφά τους. Θα αποφασίσει ο λαός μας για το μέλλον του και θα ψηφίσει ΟΧΙ για να συνεχιστεί η προσπάθεια προς όφελος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των τάξεων που υποφέρουν από την άγρια λιτότητα.
Να σπάσει ο φαύλος κύκλος των πολιτικών του τρόμου προς όφελος των λαών ολόκληρης της Ευρώπης και του κόσμου.

Όλα όσα ελπίζαμε, αγωνιζόμασταν, διεκδικούσαμε είναι μπροστά μας. Όλα όσα σκεφτόμασταν, συζητούσαμε, περιμέναμε είναι εδώ. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια. Είτε επιλέγουμε την ελπίδα είτε τη μιζέρια. Το ΟΧΙ μας την Κυριακή να ακουστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Καθαρά, δυνατά και με μεγάλη πλειοψηφία.

Θα νικήσουμε.

Οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ
Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα
Λάππας Σπύρος
Μιχαλάκης Νίκος

Γραφείο Τύπου 1/7/2015
Total
0
Shares
Previous Article

Δωρεάν χρόνος ομιλίας, μηνύματα και Ίντερνετ από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

Next Article

Θανάσης Μπαταγιάννης: 10 Λόγοι, γιατί πρέπει να πούμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο δημοψήφισμα