Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας – ΝΑΙ στην Ευρώπη ΝΑΙ στην σταθερότητα

taliadouros-1Επισημάνσεις Σπ. Ταλιαδούρου

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο πιο κρίσιμο για το μέλλον της σταυροδρόμι. Την Κυριακή θα κριθεί η πορεία της χώρας. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να ολισθήσουμε σε ένα οικονομικό χάος. Αν οι έλληνες πολίτες αποφασίσουν να πουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, τότε θα οδηγηθούμε σε έξοδο από την Ευρώπη και το Ευρώ. Η έξοδος αυτή θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομία της Ελλάδας και τους Έλληνες.

Ειδικότερα:

Πρώτον, δεν θα υπάρχουν ευρωπαϊκοί πόροι για μεγάλα δημόσια έργα, όπως π.χ. το ΕΣΠΑ, πράγμα που θα σταματήσει όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Δεύτερον, δεν θα υπάρχουν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για τον αγροτικό τομέα, πράγμα που θα οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο σε οικονομική κατάρρευση.

Τρίτον, δεν θα υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα για τη στήριξη της Παιδείας, π.χ. Erasmus.

Τέταρτον, η έξοδος από το ευρώ και η επιλογή της δραχμής θα έχει και την επίπτωση της κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού τομέα. Η νέα δραχμή θα είναι ραγδαία πληθωριστική. Οι πολίτες θα δουν τις καταθέσεις τους να κουρεύονται, όπως στην Κύπρο, αλλά και να δραχμοποιούνται χάνοντας τη μισή και πλέον αξία τους. Μισθοί και συντάξεις πληρώνονται με δραχμές, η πραγματική αγοραστική δύναμη συρρικνώνεται, οδηγώντας τους έλληνες σε φτωχοποίηση.

Πέμπτον, όλα τα εισαγόμενα είδη (φάρμακα, πετρέλαιο, πρώτες ύλες, διάφορα καταναλωτικά αγαθά) ακριβαίνουν. Θα οδηγηθούμε σε ελλείψεις βασικών προϊόντων και πρώτων υλών.

Βεβαίως θα υπάρχει και ένας μεγάλος κερδισμένος. Μία κατηγορία πολιτών ελλήνων και ξένων, που έχοντας τα κεφάλαια τους στο εξωτερικό, θα μπορούν να μας αγοράσουν όλους φτηνά. Το λόμπυ της δραχμής.

Έκτον, το χάος μετά τη μαζική χρεοκοπία υπονομεύει τουρισμό και εξαγωγές προϊόντων.

Έβδομον, η μη πληρωμή των επίσημων δανειστών (Δ.Ν.Τ., ΕΚΤ) οδηγεί σε χρεοκοπία όπως έγινε με τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Ζιμπάμπουε, και την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι τράπεζες, που έχουν εγγυητή το Δημόσιο πτωχεύουν. Αυτό θα οδηγήσει σε ένα ντόμινο πτωχεύσεων επιχειρήσεων, οδηγώντας σε μαζική αύξηση της ανεργίας και βαθιά ύφεση. Παράλληλα, το κράτος δεν θα διαθέτει πόρους για να ασκήσει κοινωνική πολιτική. Δεν θα διαθέτει κονδύλια για κάλυψη επιδομάτων ανεργίας, παροχής περίθαλψης. Την οικονομική κατάρρευση της χώρας θα την πληρώσουν περισσότερο οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Όγδοο, θα υπάρξουν γεωπολιτικά προβλήματα με γειτονικές χώρες όπως Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια.

Οι υφεσιακές συνέπειες μιας χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα είναι επώδυνες. Πολύ βαρύτερες από έναν σκληρό συμβιβασμό. Η άτακτη έξοδος από τον πυρήνα της Ευρώπης θα έχει για την Ελλάδα καταστροφικές συνέπειες όπως: υπερπληθωρισμός, μαζικές πτωχεύσεις επιχειρήσεων, υψηλή ανεργία, καταβαράθρωση μισθών και συντάξεων, δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου, διεθνής απομόνωση της χώρας.

Το συμπέρασμα είναι ότι την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες πρέπει να πουν ένα βροντερό ΟΧΙ στο σχέδιο καταστροφής της χώρας. Ένα βροντερό ΟΧΙ στο να οδηγηθεί η χώρα σε πλήρη και οριστική οικονομική κατάρρευση. Την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες θα πουν ένα ισχυρό ΝΑΙ για ένα καλύτερο, σταθερό και ευρωπαϊκό αύριο της Ελλάδας. Έτσι, θα μπορέσει η χώρα μας να διατηρήσει τα όσα κατέκτησε τα προηγούμενα χρόνια και να ξεκινήσουμε μία νέα πορεία. Μία πορεία που θα στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα , το πιο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας, τις επενδύσεις, τη μείωση των κρατικών δαπανών δημιουργώντας υποδομές για έλεγχο και τάξη. Μόνο έτσι έρχεται η ανάκαμψη της οικονομίας και στη συνέχεια η ανάπτυξη η οποία και δημιουργεί θέσεις εργασίας, αύξηση των εσόδων του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων παρέχοντας τη δυνατότητα στην πολιτεία να ασκήσει κοινωνική πολιτική. Μόνο έτσι θα βελτιωθούν οι οικονομικοί δείκτες και θα αναπτυχθεί δυναμική ικανή να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
Total
0
Shares
Previous Article

Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουλίου 2015 (video)

Next Article

Καταβάλλεται προσπάθεια να ανοίξει η Συνεταιριστική Τράπεζα στο Μουζάκι