Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για 5.000 ανέργους – Ποιούς αφορά

ergasia oaed

ΟΑΕΔ:  Δυο νέα πρόγραμμα απασχόλησης, μέσω ΕΣΠΑ, για ανέργους ηλικίας από 25 -29 (το ένα πρόγραμμα) και από 30-45 (το δεύτερο), ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Η πρώτη δράση αφορά την απασχόληση 3.000 άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης.

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση) και πιστοποίησης στον κλάδο των ΤΠΕ σε νέους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής).

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και το φυσικό αντικείμενό της θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2020 και το οικονομικό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ανεργοί από 30-45 ετών

Η δεύτερη δράση αφορά την αμειβόμενη απασχόληση 2.000 άνεργων ηλικίας 30 έως 45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης.

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση) και πιστοποίησης στον κλάδο των ΤΠΕ σε 2.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 30-45 ετών, πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής)Σκοπός της δράσης είναι ο περιορισμός του ελλείμματος ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού που παρεμποδίζει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής οικονομίας προς όφελος της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και
περιλαμβάνει:

1. παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (δύο συνεδρίες),
2. παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών,
3. πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του
προγράμματος κατάρτισης, και 4. πρακτική άσκηση- on the job training- συνολικής διάρκειας διακοσίων (200) ωρών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και το φυσικό αντικείμενό της θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2020 και το οικονομικό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Με πληροφορίες από workenter.gr




Total
0
Shares
Previous Article
epidoma paidiou

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού Α21: Δείτε πότε θα πληρωθεί η τρίτη δόση

Next Article
Τσιάρας Κωνσταντίνος

Δήλωση Κώστα Τσιάρα για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών