Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφτηκε την Πέμπτη 1/6/2017 ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς στα πλαίσια περιοδείας του στο Ν. Καρδίτσας.

Τον κ. Παππά υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο του Δήμου στο Μορφοβούνι ο Δήμαρχος Δημήτρης Τσιαντής, η πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Όλγα Χρήστου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Τσιαμαντάς, κ. Βασίλης Κελεπούρης, κα Ελένη Θυμιοπούλου, κα Αικατερίνη Παπαστεργίου-Ζαρκάδα, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Κοινοτήτων και επαγγελματικοί φορείς.

  • Ν. Παππάς: «Ψηφιακός μετασχηματισμός χωρίς τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να επιτευχθεί. Αυτή θα κινητοποιήσει Πολιτεία και ιδιώτες ώστε να γίνουν επενδύσεις στον ψηφιακό τομέα».

P6010075Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στη λειτουργία των –κάθε είδους και μεγέθους- επιχειρήσεων.

Ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα έργα, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ περίπου, που δρομολογεί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ανάπτυξη εθνικού δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς. Πρότεινε, επίσης, την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τόνισε: «Ψηφιακός μετασχηματισμός χωρίς τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να επιτευχθεί. Αυτή θα κινητοποιήσει την Πολιτεία και τους ιδιώτες ώστε να γίνουν επενδύσεις στον ψηφιακό τομέα. Η αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών θα βοηθήσει τη χώρα να μπει στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη».

Έγινε διεξοδική συζήτηση για θέματα αρμοδιότητας του καθώς και συνολικά για ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Λίμνης.

Τον κ. Υπουργό ενημέρωσε διεξοδικά ο Δήμαρχος πέραν των θεμάτων που αφορούν την περιοχή και για ζητήματα που αφορούν γενικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση (υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση υπηρεσιών, νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες κ.ο.κ.).

Ο Δήμαρχος επίδωσε και υπόμνημα προτάσεων προς τον κ. Υπουργό.

Τον κ. Παππά συνόδευαν οι βουλευτές κα. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, κα. Παναγιώτα Βράντζα, καθώς και ο συντονιστής του Κυβερνητικού Κόμματος στο Νόμο κ. Ηλίας Αντωνίου.

Το σχετικο υπόμνημα του Δήμου Λ. Πλαστήρα προς του Υπουργό  κ. Νικ. Παππά

P6010072

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά

Μορφοβούνι, 01-06-2017

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Α) Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς σας που απασχολούν το Δήμο μας:

– Υπάρχουν στο Δήμο περιοχές όπου δεν υπάρχει σήμα της ψηφιακής πλατφόρμας εκπομπής της DIGEA με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην έχουν πρόσβαση τόσο στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, όσο και στους ιδιωτικούς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

– Είναι περιορισμένη και δεν αφορά όλες τις περιοχές η πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις διαδικτύου.

– Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα περιλαμβάνει μια ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή.Κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας η χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για την ενημέρωση των επισκεπτών και την προβολή του.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε:

  • Να υπάρξει κάλυψη από το ψηφιακό σήμα της DIGEAόλων των περιοχών του Δήμου όπου υπάρχει πρόβλημα σήματος. Εναλλακτικά, παρακαλούμε να εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης της δράσης«ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ MΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΎΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ» και στους κατοίκους ορεινών και δύσβατων περιοχών όπως η δική μας.
  • Να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης δράσης για παροχή ελεύθερου ασύρματου internet στα χωριά του Δήμου μέσω της κατασκευής wi-fi σημείων πρόσβασης.
  • Να εξεταστεί η δυνατότητας χρηματοδότησης για την ψηφιακή προβολή του Δήμου μέσω της κατασκευής ψηφιακών τουριστικών οδηγών (infokiosks) και μέσω της ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα (mobileapplications)
  • Να εξεταστεί η δυνατότητα προβολής του Δήμου μέσω παραγωγών της ΕΡΤ.

Β) Επιπλέον, κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως συμβάλετε στην προώθηση των παρακάτω ιδιαίτερα σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το Δήμο μας αλλά και ευρύτερα το Νομό Καρδίτσας.

– Την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) του συνδετήριου δρόμου Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα. Το έργο (ώριμο μελετητικά) είναι πνοής για τη Δυτική Θεσσαλία καθώς συνδέει τρεις τουριστικές περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας (Μετέωρα-Περτούλι-Λίμνη Πλαστήρα).

– Τη διευθέτηση νομοτεχνικών ζητημάτων που αφορούν την αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα (Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και οι τοπικοί βουλευτές το γνωρίζουν)

Με τιμή,

Δημήτριος Τσιαντής

Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα

Μέλος Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε.

072e2c3c424a4a164b6ae935df6f0109




Total
0
Shares
Previous Article

7 συλλήψεις της αστυνομίας στα πλαίσια της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στη Θεσσαλία

Next Article

Βελτιώνει την Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”