Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Βόλος και το Πήλιο ξεκίνησε την τουριστική προβολή του 2024 με την έκθεση τουρισμού TTR στη Ρουμανία

Ο Βόλος και το Πήλιο ξεκίνησε την τουριστική προβολή του 2024 με την έκθεση τουρισμού TTR στη Ρουμανία

Ο Βόλος και το Πήλιο ξεκίνησε την τουριστική προβολή του 2024 με την έκθεση τουρισμού TTR στη Ρουμανία

Ο Δήμος Βόλου με την Αντιδημαρχία Τουρισμού και μαζί με τους Δήμους Ζαγοράς Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και πάντα με την παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Μαγνησίας, μελών του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Θεσσαλίας και πολλών επαγγελματιών του τουρισμού, ξεκίνησε την τουριστική προβολή του προορισμού για το 2024, με την εκθεσιακή παρουσία στην Ρουμανία και στην έκθεση TTR 2024 στο Βουκουρέστι.

Ο Βόλος και το Πήλιο ξεκίνησε την τουριστική προβολή του 2024 με την έκθεση τουρισμού TTR στη Ρουμανία

Ο προορισμός VolosPelion, με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του τουριστικού κόσμου του τόπου, ξεκινά και πάλι ένα μεγάλο ταξίδι στις αγορές του εξωτερικού, με σκοπό να προβάλει τον τόπο και να δηλώσει ότι ο Βόλος, το Πήλιο και οι άνθρωποί του, μπορούν να υποδεχθούν και φέτος τους επισκέπτες και με χαρά να μοιραστούν μαζί τους την αυθεντικότητα της περιοχής και να προσφέρουν γνήσια φιλοξενία.

Πρώτη στάση το Βουκουρέστι και η έκθεση TTR 2024, η οποία είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Ρουμανίας, μιας σημαντικής αγοράς για τον προορισμό καθώς βρίσκεται σταθερά στην 2η θέση των επισκεπτών του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια. Στην έκθεση, που ξεκίνησε την Πέμπτη 15/2 και διήρκησε μέχρι την Κυριακή 18/2, ο Βόλος και το Πήλιο συμμετείχε με δικό του περίπτερο. Σε αυτό φιλοξενήθηκαν οι φορείς και οι επιχειρήσεις της περιοχής, προβλήθηκαν εικόνες του προορισμού, ενημερώθηκε το κοινό της έκθεσης με έντυπο υλικό στην Ρουμάνικη γλώσσα, και έγιναν συναντήσεις με επιχειρήσεις της αγοράς.

Ο Βόλος και το Πήλιο ξεκίνησε την τουριστική προβολή του 2024 με την έκθεση τουρισμού TTR στη Ρουμανία

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις του Βόλου και Πηλίου, που πλαισίωσαν την αποστολή, συμμετείχαν σε εκδήλωση δικτύωσης με τα τουριστικά γραφεία της χώρας, που επιμελήθηκε το γραφείο του  ΕΟΤ στην Ρουμανία. Στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του προορισμού, την οποία πρότεινε το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου και έκανε την τιμή να αποδεχθεί  η Διεύθυνση του ΕΟΤ Ρουμανίας. Η παρουσίαση στόχευε αρχικά στην διαβεβαίωση της ετοιμότητας του προορισμού να λειτουργήσει την θερινή περίοδο αλλά επίσης αξιοποιήθηκε η ευκαιρία να προωθηθεί το yathing και οι επαγγελματίες της περιοχής στη αγορά της Ρουμανίας και να προβληθεί ο Βόλος και το λιμάνι του, ως σημείο αναφοράς για αυτήν την δυναμικά αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού και εμπειρίας. Την παρουσίαση της Θεσσαλίας και ειδικότερα του προορισμού VolosPelion πραγματοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας με την συνδρομή τους Δήμου Βόλου και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ  η παρουσίαση του Yachting έγινε από τους εκπροσώπους των εταιρειών Deda Sailing και Sail Aegean.

Στην έναρξη της έκθεσης χόρεψε το χορευτικό συγκρότημα νέων της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, το οποίο στην συνέχεια επισκέφθηκε και φιλοξενήθηκε στο περίπτερο, και το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης.

Ο Βόλος και το Πήλιο ξεκίνησε την τουριστική προβολή του 2024 με την έκθεση τουρισμού TTR στη Ρουμανία

Το περίπτερο μας επισκέφθηκαν η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία κ. Λιλή Ευαγγελία Γραμματίκα, ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας κ. Ντράγκο Γαβριήλ Ζησόπουλος και ο Διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στη Ρουμανία κ. Γιώργος Σταφυλάκης. Συγκινητικό ήταν το ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν για την περιοχή μετά από τα γεγονότα του φθινοπώρου, ενώ εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους για την προσπάθεια προβολής του προορισμού μας και δήλωσαν την αγάπη τους για το Βόλο και το Πήλιο, προσθέτοντας ότι θα συμβάλουν και αυτοί στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, πάντα στο σταθερό πλαίσιο των ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας. Εξαιρετική επίσης ήταν και η συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ρουμανία κατά την προετοιμασία αλλά και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δικτύωσης και παρουσίασης.

Στην αποστολή συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου κ. Μελπομένη Λαζάρου, η Εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Άσπα Τριαντάφυλλου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολος Καφετζής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Μαγνησίας κ. Ευαγγελία Διανελάκη μαζί με τις κ. Εύα Αρβανίτη, κ. Μινιώ Σοφιαδη, και κ. Ηρώ Πρώια, η κ. Δήμητρα Τριανταφύλλου, το Yachting με τις επιχειρήσεις Deda Sailing και Sailing holidays hub με τους κ. Δημήτριο Χριστοδουλόπουλο, κ. Δημήτριο Καραμπάτο και κ. Δημήτριο Χατζηγιάννη, η Sail Αegean με τους κ. Απόστολο Μπλέτσα και κ. Άρη Λιαπη, η κ. Έλενα Παπαδοπούλου που βοήθησε στην επικοινωνία στην Ρουμανική γλώσσα και φυσικά το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου, που υποστήριξε όλη την οργάνωση, την προετοιμασία και την υλοποίηση της εκθεσιακής συμμετοχής.

Η αρχή έγινε με το Βουκουρέστι και ακολουθούν εκθέσεις και road shows σε Μόναχο, Βερολίνο, Βιέννη, Σόφια, Βαρσοβία, Βελιγράδι και Λευκωσία, σε έναν μαραθώνιο αγώνα ενημέρωσης επαγγελματιών και κοινού όλων των παραπάνω χωρών. Ο Βόλος και το Πήλιο, μαζί, ενωμένο, είναι δυναμικά παντού, ως ένας αυθεντικός προορισμός, με ανθρώπους έτοιμους με επαγγελματισμό και χαμόγελο, να υποδεχθούν τους επισκέπτες. Στήριγμα σε αυτή την προσπάθεια είναι η ειλικρινής συνεργασία και συμμετοχή όλων των φορέων, των Δήμων, των επαγγελματικών ενώσεων, αλλά και κάθε μεμονωμένης επιχείρησης,  στην προσπάθεια της τουριστικής προώθησης του τόπου.

Ευχαριστούμε όλες και όλους για την συμμετοχή τους και συνεχίζουμε μαζί, δυναμικά, παντού.
Total
0
Shares
Previous Article
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καρδίτσας για το θάνατο του Βάιου Μπάτρα - ΕΠΣ Καρδίτσας: Αναβάλλονται οι σημερινοί αγώνες της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίαςς - Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Ζιάκα

Next Article
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας στην Αργιθέα

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας στην Αργιθέα

Related Posts

diavrwseis anaxwmata Telios
Διαβάστε περισσότερα

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Τέλιου σε έργα αποκατάστασης αναχωμάτων από διαβρώσεις

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Τέλιου σε έργα αποκατάστασης αναχωμάτων από διαβρώσεις Αυτοψία σε έργα αποκατάστασης…