Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Τζόκοβιτς δικαιώθηκε και θα παίξει στο Open της Αυστραλίας!

tzokovits

Ο Τζόκοβιτς δικαιώθηκε και θα παίξει στο Open της Αυστραλίας!

Δικαιώθηκε δικαστικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ένας Αυστραλός δικαστής, αποφάσισε σήμερα (10/1) την απελευθέρωση του Νόβακ Τζόκοβιτς από το καθεστώς «μεταναστευτικής κράτησης», θεωρώντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει την βίζα εισόδου στη χώρα του Σέρβου «αστέρα» του τένις «ήταν παράλογη».

Ο δικαστής, Αντονι Κέλι διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Τζόκοβιτς μέσα σε 30 λεπτά και να του επιστραφούν το διαβατήριό και τα άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα του, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, στο επερχόμενο Australian Open, κάτι που εάν το καταφέρει θα αποτελέσει και σχετικό ρεκόρ.

Ωστόσο, οι δικηγόροι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ασκήσει την προσωπική του εξουσία, προκειμένου να ανακαλέσει εκ νέου, την βίζα του Τζόκοβιτς.

Ο 34χρονος «Νόλε», παρέμενε σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών μαζί με μακροχρόνια κρατούμενους αιτούντες άσυλο από την περασμένη Πέμπτη. Του επετράπη να παρευρεθεί με τους δικηγόρους του στις εικονικές ακροάσεις, αλλά δεν έχει εμφανισθεί δημόσια από την ημέρα άφιξης του στην Αυστραλία.

Οι δικηγόροι του, υποστήριξαν ότι μια πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 όρισε στον Τζόκοβιτς την ιατρική εξαίρεση από την απαίτηση για διπλό εμβολιασμό για μη Αυστραλούς πολίτες που εισέρχονται στην χώρα.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, ωστόσο, ανέφερε ότι οι μη υπήκοοι Αυστραλίας, δεν είχαν δικαίωμα εγγυημένης εισόδου στην χώρα, ενώ αμφισβήτησε την διεκδικούμενη εξαίρεση και τόνισε ότι ακόμη κι εάν ο Τζόκοβιτς κερδίσει την δικαστική αγωγή, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να τον κρατήσει ξανά και να τον απομακρύνει από την χώρα.




Total
0
Shares
Previous Article
Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Πύλης - Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Πύλης για τον θάνατο του Προέδρου της ΤΚ Γόμφων Ποντίκα Κωνσταντίνου - Η απόφαση του ΔΣ Δήμου Πύλης για την εγκατάσταση επτά Αιολικών Πάρκων στις κορυφές του Ορεινού Όγκου του Δήμου - Δήμος Πύλης

Δήμος Πύλης: Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, μελών Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής

Next Article
Δήμος Πύλης: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του ΚΔΒΜ

Δήμος Καρδίτσας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…
gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.