Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας για την μετεστέγαση του Εσπερινού Γυμνασίου-Λ.Τ. Καρδίτσας

Σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για τη μεταστέγαση του Εσπερινού Γυμνασίου – Λ.Τ., το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και οι Βουλευτές επισημαίνουν τα παρακάτω:

– Η απόφαση μεταστέγασης ενός εν λειτουργία σχολείου, μεσούσης της σχολικής χρονιάς, αντίκειται στην εκπαιδευτική διαδικασία και ταυτόχρονα δεν είναι σύννομη, όταν δεν τηρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

– Η κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και εν γένει του εκπαιδευτικού κόσμου και να πράττει πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του εκπαιδευτικού έργου.

– Η νομοθεσία δίνει την αποκλειστική αρμοδιότητα στη Δημοτική Αρχή για θέματα που αφορούν στη σχολική στέγη, στις συντηρήσεις σχολείων, στις μεταστεγάσεις κ.α. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι σχετικές αποφάσεις του Δήμου εξαντλούνται μόνο σε αποφάσεις της πλειοψηφίας, αλλά επιβάλλεται να είναι προϊόν συναίνεσης, που απορρέει από συζήτηση στα θεσμοθετημένα όργανα (όπως η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς).

Πρώτιστο μέλημα της Αυτοδιοίκησης και του κράτους πρέπει να είναι η προώθηση του εκπαιδευτικού έργου και η έμπρακτη στήριξη όλων όσων εμπλέκονται σ’ αυτό.

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λάππας Σπύρος
Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα
Βράντζα Παναγιώτα

 




Total
0
Shares
Previous Article

Κυρίες και κύριοι καληνύχτα σας

Next Article

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στο Παυσίλυπο

Related Posts