Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Σύλλογος των Απανταχού Μουζακιωτών γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας

 

Μια σημαντική ημέρα για τη ΓΥΝΑΙΚΑ Μητέρα, Αδελφή, Θεία, Ξαδέρφη, Φίλη, Γιαγιά … ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ!

Η 8 ΜΑΡΤΗ καθιερώθηκε ως ημέρα της Γυναίκας το 1977 από τον ΟΗΕ για τα γυναικεία δικαιώματα και τη διεθνή ειρήνη. Ουσιαστική χειραφέτηση της Γυναίκας εντοπίζεται κατά τη Βιομηχανική Επανάσταση, όταν δηλαδή η Γυναίκα άρχισε να συμμετέχει στην παραγωγή, να γίνεται οικονομικά ανεξάρτητη και να διεκδικεί κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, νομικά κατοχυρωμένα. Έκτοτε και με μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις οι κοινωνίες σιγά σιγά αναγνωρίζουν ίσα δικαιώματα στα δύο φύλλα, που προστατεύονται από τα συντάγματα των κρατών και από διεθνείς συμβάσεις.

Η θέση της Γυναίκας στην εποχή μας έχει βελτιωθεί τόσο, που να δίνεται η εντύπωση, ότι η ισότητα των δύο φύλλων είναι πλέον πραγματικότητα. Το ότι η Γυναίκα στην εποχή μας έγινε πολιτικός, πετυχημένη επιχειρηματίας, αδέκαστος δικαστής, πρωτοπόρος διανοητής, αυστηρός τεχνοκράτης, και το ότι διαπρέπει σε πεδίο δράσης παραδοσιακά αντρικά μας πείθουν γι’ αυτό. Τιμή λοιπόν και σεβασμό σε κάθε ΓΥΝΑΙΚΑ με οποιαδήποτε ιδιότητα σε όλο τον κόσμο!

Η Πρόεδρος και οι Γυναίκες – Μέλη του Δ.Σ., θέλοντας να τιμήσουν την ΓΥΝΑΙΚΑ, καλούν τις Μουζακιώτισσες της Αθήνας και τις φίλες για να γιορτάσουμε όλες μαζί την Ημέρα της Γυναίκας στις 11 Μαρτίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 13.30 στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο «Μεζεδόπολις», Δεκελέων αριθ. 4, Γκάζι, τηλ. 2103474536, δίπλα στη στάση του Μετρό «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ», με αξιόλογους καλλιτέχνες σε ένα λαϊκό πρόγραμμα, με πλούσιο μενού (κυρίως πιάτο νηστίσιμο ή αρτίσιμο, σαλάτα, κρασί, αναψυκτικά καθώς και γλυκό) και … αρκετό κέφι και … χορό.

Τιμή κόστους ανά άτομο: 15 ευρώ.

Σας περιμένουμε όλες !!!

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Των Απανταχού Μουζακιωτών Αθήνας «Ο ΓΟΜΦΕΥΣ»

Ολυμπία Διαμαντοπούλου




Total
0
Shares
Previous Article

Γυναικεία υπόθεση ...της Ι.Ρ.Α. Τρικάλων !!!

Next Article

Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας: 8 Μάρτη 2018 - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας