Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» έκοψε την πίτα του

thessaloi fylis

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜ. ΕΝ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ

«ΟΤΑΝ Η ΘΕΛΗΣΗ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ,  ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ…»

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν στα συναισθήματα που πηγάζουν από τη συμμετοχή σε μια γιορτή, σ’ ένα δρώμενο ή οτιδήποτε άλλο συγκεντρώνει μια ομάδα ανθρώπων, όπως ομόνοια, ενότητα, συνεργασία, συσπείρωση κτλ.. Όταν όμως όλα αυτά ενώνονται σαν μια αλυσίδα, σαν ένα γερό θεμέλιο, η αλυσίδα σφυρηλατείται και το θεμέλιο γιγαντώνεται, τότε ισχυροποιείται στον μέγιστο βαθμό η έννοια ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σε όλο το φάσμα του. Και φυσικά στο κομμάτι που εκπροσωπούμε, αυτό της παράδοσης.

Σε μια λοιπόν κατάμεστη αίθουσα, υλοποιήσαμε και φέτος την κοπή πίτας του Συλλόγου μας με σκοπό να φέρουμε κοντά μας τα μέλη μας, τους φίλους μας, καθώς και όλους όσοι θέλησαν να περάσουν όμορφες και ευχάριστες στιγμές σε ένα γνήσιο Θεσσαλικό γλέντι! Να σημειωθεί ότι όσοι έδωσαν το παρών, ενημερώθηκαν και για τις δράσεις του Συλλόγου μας(περασμένες και επικείμενες), καθώς σε κάθε καρέκλα είχαν τοποθετηθεί έντυπα με αυτές ώστε να γνωρίσουν όλοι τι έγινε την χρονιά που έφυγε (26 τον αριθμό) αλλά και ότι θα ακολουθήσει.

Η γραμματέας του Συλλόγου κα Νίκη Πανάγου, καλωσoρίζοντας τους παρευρισκομένους, τους ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και ευχαρίστησε το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» του δήμου μας για την ουσιαστική βοήθεια που μας προσέφερε στην υλοποίηση της εκδήλωσης ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους (*βλέπε τέλος κειμένου).

Ακολούθησε το κάλεσμα προς τον πατέρα Μηνά Αλεξιάδη του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων, ο οποίος αφού ευλόγησε την πίτα, έκοψε το κομμάτι αφιερώνοντάς το σε όσους απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αλλά και σε όσους βρίσκονται κοντά σε αυτόν.

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Νταρζάνος, ο οποίος μέσα από έναν μεστό, λιτό και συγκινητικό λόγο έδωσε στην εκδήλωση τον τόνο που χρειαζόταν δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα για τη συνέχεια. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία του στον σύλλογο και τα ουσιώδη πράγματα που έχει διδαχτεί από το μακρινό 1994 μέχρι και σήμερα, στον ίδιο τον Σύλλογο που στάθηκε η αιτία για να γνωρίσει την γυναίκα του (!), στην καθοριστική στιγμή των 2 καταστροφών με τις πλημμύρες, που έπληξε πριν από λίγα χρόνια τα γραφεία του Συλλόγου και παρά το γεγονός αυτό, βγήκαμε πιο δυνατοί και αποφασισμένοι ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας, καθώς και στην προσφορά των ανθρώπων που υπηρέτησαν τον Σύλλογο και τα θεμέλια που έβαλαν για να μπορούμε όλοι εμείς τώρα να εκπληρώνουμε μέσα από ιδέες και οράματα τους σκοπούς του.

Το κομμάτι που έκοψε το αφιέρωσε στις δύο δασκάλες του Συλλόγου μας κ.κ. Δέσποινα Γερμόλα – Άννα Κούβαρη, που είναι όπως είπε «κάτι μεγάλο και ιερό για εμάς» για την υλοποίηση των δράσεων μέσω των χορευτικών μας τμημάτων.

Κομμάτι έκοψαν με τις τοποθετήσεις τους οι: Δήμαρχος κ. Χρήστος Παππούς, ο οποίος δεσμεύτηκε μετά από τις διαδικασίες υλοποίησης για τις Στέγες των Ηπειρωτών, της Γρίζας και του ΑΙΓΕΑ, ότι ήρθε πλέον και η δική μας ιστορική στιγμή για την ανέγερση της Στέγης των Θεσσαλών αφιερώνοντας το κομμάτι που έκοψε στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας. Ακολούθησαν, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. Αθανάσιος Μπούρας, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Αττικής κ.κ. Παναγιώτα Παππά, και Σταυρούλα Δήμου, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» του Δήμου Φυλής κ. Γεώργιος Μαυροειδής, η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου κ. Φωτεινή Γιαννοπούλου, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου κ. Γιάννης Μαυροειδάκος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης, ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΥΠΟΛΙΣ» κ. Γιώργος Αβράμης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» κ. Στέφανος Κούτρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων – Θρακών του Δήμου μας (εκπροσωπώντας τους Συλλόγους της περιοχής μας) κ. Χρυσάνθη Παρουσάκη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ» κ. Κωνσταντίνος Τσιώρας.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε το σημείο όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας ευχαριστώντας το χορευτικό του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ» που μας τίμησε με την παρουσία του, αντήλλαξε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου κ. Κωνσταντίνο Τσιώρα αναμνηστικά δώρα, αποδεικνύοντας ότι οι συνεργασίες γεννιούνται μέσα από την εκατέρωθεν προσφορά και αγάπη για την παράδοση. Μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών, η εκδήλωση πέρασε στο δεύτερο μέρος της, όπου και περιελάμβανε χορό Θεσσαλικό από το χορευτικό του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου και φυσικά από τα τμήματα του Συλλόγου μας που ξεσήκωσαν με τους χορούς τους όσους κατέκλυσαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Βέβαια, τον τόνο και τον ρυθμό σε ότι αφορά το κομμάτι των χορευτικών, έδωσε η εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα του Νίκου Τζουκόπουλου (κλαρίνο) και Δημήτρη Χατζή (τραγούδι) πλαισιωμένη από τους Παναγιώτη Τσάκο (λαούτο) και Μανούσο Κλαπάκη (κρουστά), οι οποίοι με απαράμιλλη συνοχή, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό δημιουργώντας ατμόσφαιρα με κλίμα εύθυμο και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Ο κόσμος μπήκε γρήγορα στο κλίμα και σηκώθηκε απ’ τις καρέκλες τους συμμετέχοντας και εκείνος στο γλέντι, σταματώντας μόνο όταν ήρθε η στιγμή της κλήρωσης της λαχειοφόρου αγοράς, η οποία περιελάμβανε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας NOKIA 3.1 dual sim, κάνοντας τον τυχερό νικητή πολύ χαρούμενο, όπως βλέπετε και στην αντίστοιχη φωτογραφία.

Το τέλος της εκδήλωσης μας βρήκε με μια επιθυμία: Αυτή η βραδιά να αποτελέσει το μεγαλύτερο κίνητρο για όλους τους Θεσσαλούς και φίλους, ώστε κάθε φορά που διοργανώνουμε μία δράση ή εκδήλωση, να έρχονται με μεράκι και θέληση και να συμμετέχουν σε αυτές βοηθώντας ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί, ακόμα περισσότερο το έργο του Συλλόγου μας προβάλλοντάς το όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το Ν.Π.Π.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» του Δήμου μας που μας στήριξαν έμπρακτα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας και μέλη του συλλόγου που μας βοήθησαν σε ότι τους ζητήσαμε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: από το γραφείο του Βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, Κώστας Μακρυγιάννης, υποψήφιος Περ. Εν. Δυτ. Αττικής Λεωνίδας Μίχας, αναπληρωτές δήμαρχοι Φυλής Τζένη Μπάρα (Πρόνοιας) και Νίκος Χατζητρακόσιας (Πολεοδομίας), Πρόεδρος της Τ.Κ. Φυλής Ελένη Λιάκου, δημοτικοί σύμβουλοι Φυλής Γιώργος Σονίδης, Γιώργος Κρητικός, Βασίλης Γεωργιάδης, οι πρώην Δήμαρχοι Ζεφυρίου Παπαχρήστος Κώστας, Στέργιος Πανάγος, μέλη της παράταξης ΦΥΛΗ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ και ανεξάρτητοι Δημ. Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Σκαματζούρας και Θεοδόσης Δρόλλιας, εκπρόσωποι Φορέων του Δήμου μας: Πρόεδρος του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Φυλής «Η ΓΡΙΖΑ» (και δημοτικός σύμβουλος Φυλής) Γιώργος Καραϊσκάκης με τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Λιόση και την Γεν. Γραμματέα Δήμητρα Καμπόλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Φυλής Χρήστος Ρούσσας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού Φυλής «Ο ΑΙΓΕΑΣ» Ιωάννα Καμπόλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Δροσούπολης Μιχάλης Ζουρίδης, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου, Εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Κρητών Φυλής Αντώνης Λυχνάκης, Χρήστος Χριστουλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Αττικής Βασίλης Γκόλτσιος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου του Ιερού Ναού του Αγίου Στυλιανού Καλλιρρόη Βαγενά, Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Λουτριωτών Αναστασία Μπαλαμπάνη, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών Αθήνας Θωμαϊς Τσίπρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Θριασίου Πεδίου Γαληνός Παρζακώνης, πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου μας Αντώνης Ντάφος και Ανδρέας Νταρζάνος, πρώην δασκάλες των χορευτικών μας τμημάτων Βίκυ Ευταξία, Άννα Κατσαδούρα.

Καλή δημιουργική και με υγεία χρονιά σε όλους!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΗΣ «Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»




Total
0
Shares
Previous Article
Νοικοκύρεμα και εξοικονόμηση πόρων προς όφελος της κοινωνίας

Νοικοκύρεμα και εξοικονόμηση πόρων προς όφελος της κοινωνίας

Next Article
Στον Δήμαρχο Τρικκαίων ο νέος αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων ο νέος αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου

Related Posts

vroxi kakokairia
Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24)…