Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας

Share

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Καρδίτσας διοργανώνει και για το 2022 την Ευρωπαική εβδομάδα κινητικότητας (Ε.Ε.Κ) η οποία ήδη ξεκίνησε την Παρασκευή 16/9/22 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22/9/22 με μια μεγάλη συμμετοχή Συλλόγων με ποικίλες & πρωτοποριακές δράσεις για την πόλη μας.

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας με τον Δήμο Καρδίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του για το 2022 συμμετέχουμε & φέτος με δυο σημαντικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 22/9/22 για την την πόλη μας.

Στα πλαίσια του  εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2021 προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους συνανθρώπους μας σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών αλλά & τους εθελοντές αιμοδότες, σε  συνεργασία τόσο με το ΚΕΔΜΟΠ ΤΟΥ Πανεπιστημίου Πατρών όσο & με την Π.Ο.Σ.Ε.Α., ο Σ.Ε.Α Καρδίτσας συμμετέχει ενεργά στην Ε.Ε.Κ.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας

Συγκεκριμένα, συμμετέχουμε ενεργά στην διοργάνωση της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, και ειδικότερα την 22 – 9 – 22, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 10:30 στα γραφεία του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι δράσεις :

  • 10.00 πμ συγκέντρωση εθελοντών, μαθητών, ενημέρωση της όλης δράσης.
  • 10.30. π.μ Άφιξη της «Φλόγας της Αγάπης».
  • 11.00 π.μ. θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία στο κέντρο της πόλης μας έως την κεντρική πλατεία.
  • 11.15-11.30 θα ανάψει ο βωμός της αγάπης. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων καθώς και των εκπροσώπων Φορέων.
  • Από το πρωί της ίδιας ημέρας στο περίπτερο μας 9.30-13.00 μ.μ θα γίνεται λήψη σιέλου από μέλη μας για όσους θέλουν να γίνουν δότες εθελοντές μυελού των οστών ενώ παράλληλα τμήμα ειδικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας θα πραγματοποιεί Εθελοντική Αιμοδοσία.

Σκοπός της όλης εκδήλωσης είναι :

  • να ευχαριστήσει τους αιμοδότες ανά τον κόσμο και δημιουργήσει ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη τακτικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας
  • να προωθήσει τις αξίες της αιμοδοσίας & του αλτρουισμού για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής
  • να ενθαρρύνει τους νέους να αγκαλιάσουν την ανθρωπιστική έκκληση να δωρίσουν αίμα ενώ παράλληλα να συμμετέχουν σε δράσεις για αντιμετώπιση της Λευχαιμίας και να εμπνεύσουν άλλους να κάνουν το ίδιο.

Το φετινό μήνυμα είναι: Χάρισε κι εσύ ζωή μπορείς ! Είναι στο χέρι σου!!!!!

Σε όλες αυτές τις δράσεις μας θα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την αποφυγή διασποράς του ιού Covid. “Μένουμε Ασφαλείς!”

Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας ενάντια  στα αιματολογικά νοσήματα ώστε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν!!!

Με εκτίμηση εκ του Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δείτε επίσης