Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη λαμβάνει χώρα στις 14 Ιουνίου κάθε έτους
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη λαμβάνει χώρα στις 14 Ιουνίου κάθε έτους. Στόχος είναι να αυξηθεί η παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και προϊόντα αίματος για μετάγγιση και για τη ζωτικής σημασίας συμβολή των εθελοντών, μη αμειβόμενων αιμοδοτών στο εθνικό σύστημα υγείας.

Το ασφαλές αίμα και τα προϊόντα αίματος και η μετάγγισή τους αποτελούν κρίσιμη πτυχή της φροντίδας και της δημόσιας υγείας. Σώζουν εκατομμύρια ζωές και βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής πολλών ασθενών καθημερινά. Η ανάγκη για αίμα είναι καθολική, αλλά η πρόσβαση στο αίμα για όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη δεν είναι. Η έλλειψη αίματος είναι ιδιαίτερα έντονη στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σε όλη την πανδημία COVID-19, παρά τον περιορισμό κυκλοφορίας και άλλες προκλήσεις, οι αιμοδότες σε πολλές χώρες συνέχισαν να δωρίζουν αίμα και πλάσμα σε ασθενείς που χρειάζονται μετάγγιση. Αυτή η εξαιρετική προσπάθεια σε μια άνευ προηγουμένου κρίσης υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των καλά οργανωμένων, αφοσιωμένων εθελοντών αιμοδοτών, μη αμειβόμενων στην εξασφάλιση ασφαλούς και επαρκούς παροχής αίματος σε κανονικές και επείγουσες συνθήκες. 

Για το 2021, το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη είναι :

«Δώστε αίμα και κάντε τον παλμό του κόσμου να χτυπάει»

Το μήνυμα υπογραμμίζει τη σημαντική συμβολή των αιμοδοτών στη διατήρηση του παλμού του κόσμου σώζοντας ζωές και βελτιώνοντας την υγεία των άλλων. Ενισχύει την παγκόσμια έκκληση ώστε περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να δωρίζουν αίμα τακτικά και να συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας.

Ο Σ.Ε.Α Καρδίτσας τιμώντας την συγκεκριμένη ημέρα αλλά ιδιαίτερα αυτούς που πρωτοστατούν στον εθελοντισμό ως τρόπο ζωής διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις :

Α. Εγκατάσταση περιπτέρου την 13/6/2021 στο Αθλητικό πάρκο της πόλης με σκοπό την ενημέρωση

Β. Εθελοντική Αιμοδοσία την 16/6/2021  από της 8π.μ-13.30μ.μ στην αιμοδοσία του Νοσοκομείου μας.

Η φετινή καμπάνια εστιάζει ιδιαιτέρως στο ρόλο των νέων στην εξασφάλιση ασφαλούς παροχής αίματος. Σε πολλές χώρες, οι νέοι είναι στην πρώτη γραμμή των δραστηριοτήτων και των πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην επίτευξη ασφαλούς παροχής αίματος μέσω εθελοντικών, μη αμειβόμενων αιμοδοσιών. Οι νέοι αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σε πολλές κοινωνίες και είναι γενικά γεμάτοι ιδέες, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι της φετινής καμπάνιας είναι:

• να ευχαριστήσει τους αιμοδότες ανά τον κόσμο και δημιουργήσει ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη τακτικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας
• να προωθήσει τις αξίες της αιμοδοσίας για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής
• να ενθαρρύνει τους νέους να αγκαλιάσουν την ανθρωπιστική έκκληση να δωρίσουν αίμα και να εμπνεύσουν άλλους να κάνουν το ίδιο
• να γιορτάσει τη δυναμική των νέων ως εταίρων στην προώθηση της υγείας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  (Σ.Ε.Α)

Με εκτίμηση

εκ του Δ.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article
Βασίλης Τσιάκος

Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

Next Article
rompotiki trikala 1

Ρομποτική, πληροφορική και διακρίσεις στη συνάντηση Παπαστεργίου - RobotExperts