Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων στα Κουμπουριανά Αργιθέας

 

Στις 6-08-2018 γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων μαζί με το χορευτικό του πήρε το δρόμο για την Αργιθέα, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου Δημήτρη Κίσσα και του Δ.Σ του Συλλόγου Κουμπουριανιτών να παρευρεθεί στο πανηγύρι τους.

Ο Σύλλογος Αργιθεατών στην πορεία του έχει οργώσει κυριολεκτικά την Αργιθέα. Είτε με εκδρομές στα Μοναστήρια μας, είτε με επισκέψεις στα Σχολεία, είτε προσφέροντας ψυχαγωγία με το χορευτικό του στα καλοκαιρινά πανηγύρια της Αργιθέας, όπως στο Ανθηρό, στην Καρυά, στο Πετρωτό, Αργύρι και φέτος στα Κουμπουριανά.

Τα Κουμπουριανά είναι Ιστορικό χωριό, είχε την έδρα του ο πρώτος Δήμος της Αργιθέας. Ο τοπικός Σύλλογος Κουμπουριανιτών έχει δουλέψει για το χωριό του πάρα πολύ διαμορφώνοντας όλους τους χώρους πλατεία, Σχολείο, εκκλησία, Ιατρείο κ.λ.π

Είχαμε την τύχη φέτος να παρευρεθεί και ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων κι όλοι εμείς με το χορευτικό μας στο πανηγύρι τους. Εκεί συναντήσαμε την αυθεντική παράδοση, τα ήθη και έθιμα το αντάμωμα των ανθρώπων, να κουβεντιάζουν, να φιλιούνται και να θυμούνται τα παλιά. Ζήσαμε μια συγκινητική μέρα.
Βρεθήκαμε και μείς να τους προσφέρουμε το ελάχιστο, λίγη ψυχαγωγία. Το χορευτικό μας με 25 χορευτές με τις γνήσιες παραδοσιακές στολές, υπό την επίβλεψη του άξιου και δραστήριου χοροδιδάσκαλου Παναγιώτη Μάνου με τις πάμπολες χορευτικές του ικανότητες, έκαναν τους παρευρισκομένους Αργιθεάτες να συγκινηθούν.

Ήταν ένα πανηγύρι με πολύ κόσμο, καλό φαγητό (πέστροφα) πίτες και με πολλούς επισήμους.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές στον δραστήριο πρόεδρο και το εκλεκτό Συμβούλιο.

Και του χρόνου να ξανανταμωθούμε !!!!!

Έλλη Τσιρογιάννη
Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

koumpouriana 1

koumpouriana 3

koumpouriana 2




Total
0
Shares
Previous Article

Ανάδειξη και διάσωση του χαρακτήρα των οικισμών της Αργιθέας

Next Article

Οι REC στο Φεστιβάλ Νεολαίας Δρακότρυπας το Σάββατο 11 Αυγούστου