Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Στέλιος Αναστασόπουλος για το δρόμο Πετροχώρι-Κουμπουριανά-Καρυά

Ερώτημα στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Τσιάκο

stelios2Ερώτημα στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Τσιάκο έθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Αναστασόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 16/12, σχετικά με τμήμα της οδικής οδού Μουζάκι – Ι.Μ Σπηλιάς προς Πετροχώρι και Κουμπουριανά. Η ερώτηση, που έγινε με αφορμή την επιστολή που έστειλαν εκπρόσωποι της Τ.Κ Πετροχωρίου (τοπικός Τύπος, 14/12/2016) αφορά τμήμα δρόμου μήκους 70 μέτρων, κάτω από το χάνι Νασιώκα, που ενώνει την κεντρική οδική οδό Μουζάκι – Ι.Μ. Σπηλιά με τα χωριά Πετροχώρι, Κουμπουριανά, Καρυά και συνεχίζει προς την πρωτεύουσα του Δήμου Αργιθέας, το Ανθηρό.

Ο κ. Αναστασόπουλος αναρωτήθηκε πως ενώ έχουν στρωθεί χιλιάδες κυβικά ασφάλτου στον νομό Καρδίτσας, η Περιφέρεια δυσκολεύεται να αποκαταστήσει ένα τόσο μικρό τεχνικό έργο (προϋπολογίζεται περίπου στα 10.000 ευρώ) που θα διευκολύνει την πρόσβαση όχι μόνο των οικογενειών που μένουν στην περιοχή μόνιμα αλλά και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες που είναι εκατοντάδες. Ο κ. Τσιάκος στην απάντησή του επικαλέστηκε το γεγονός ότι ο δρόμος είναι δημοτικός – ενώ προεκλογικά (εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, Μάιος 2014) υποσχόταν στους κατοίκους ότι θα τον φτιάξει η Περιφέρεια. Όμως δε μπορεί ένας δρόμος να είναι της Περιφέρειας προεκλογικά και του Δήμου μετεκλογικά. Παρ’ όλ’ αυτά, στην απάντησή του στο Περιφεριακό Συμβούλιο, δήλωσε ότι θα αποκατασταθεί με τη νέα εργολαβία «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΑΓΑΖΙΑ». Σημειώνουμε ότι δεν επανέλαβε την προϋπόθεση που έθεσε η Δνση Τεχνικών Έργων (τοπικός Τύπος, επιστολή κ. Κουτρομάνου, 15/12) «να είναι επαρκές το ποσό της σύμβασης», ούτε ανέφερε ότι θα γίνει τσιμεντόστρωση.

Θεωρούμε ότι το τμήμα δρόμου πρέπει να αποκατασταθεί με άσφαλτο καθώς κάτι τέτοιο θα διασφαλίσει την ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων των αναφερομένων τοπικών Κοινοτήτων, σε μια πολύ δύσβατη περιοχή, αλλά και θα δείξει ότι η Περιφέρεια δεν τους αντιμετωπίζει ως πολίτες 2ης κατηγορίας. Ο κ. Τσιάκος έθεσε ως χρονικό ορίζοντα κατασκευής το ερχόμενο καλοκαίρι. Το ευχόμαστε και το αναμένουμε.

Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία
18.11.2016




Total
0
Shares
Previous Article

Αριστοτέλης Σπανιάς: Μήπως έφτασε η ώρα ;;;

Next Article

Παναγιώτα Βράντζα: Προτεραιότητα το νοικοκύρεμα της Κοινωνικής Πρόνοιας στη Χώρα μας