Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο ΣΠΟΡΤ “Στα χνάρια της Αρκούδας”

Δεύτερη Κυριακή του Νοέμβρη και η βροχή που έπεφτε την προηγούμενη μέρα δεν ήταν αρκετή να μας αποτρέψει από τον στόχο μας. Ακόμη μία φορά θα βρεθούμε στην περιοχή του Μετσόβου όπου από την πάνω είσοδο μπροστά από το μνημείο πεσόντων του 1940 θα ξεκινήσει η πορεία μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι μέρος των αγώνων “Στα χνάρια της Αρκούδας & Ursa Trail”.

Το μονοπάτι καθαρό και καλοσημαδεμένο, αρχικά κινείται μέσα σε δάσος μαύρης πεύκης και μικρά ξέφωτα. Δεν λείπουν οι πετυχημένες εικαστικές παρεμβάσεις από τους διοργανωτές του αγώνα που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Αφήνουμε τα κωνοφόρα και μπαίνουμε σε δάση φυλλοβόλων και κυρίως οξιάς. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της χθεσινής νύχτας ξεγύμνωσαν και από τα τελευταία φύλα τα δέντρα εδώ ψηλά και έστρωσαν πολύχρωμο χαλί για να διαβούμε πάνω τους. Τίποτα σήμερα δε θυμίζει τη χθεσινή καταιγίδα πέρα από κάποια μακρινά σύννεφα στις κορυφές των βουνών.

Με σύμμαχο λοιπόν τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος της διαδρομής. Ξεπρόβαλε μέσα από τις λεύκες και τις οξιές κιόλας το Μέτσοβο με τις γνωστές κόκκινες σκεπές και τις καπνισμένες καμινάδες.

Τελειώνει το φθινόπωρο σιγά σιγά εδώ πάνω και ο χειμώνας κατεβαίνει από τις κορφές.

Οι μυρωδιά του βρεγμένου χώματος, του καμένου ξύλου, όλα μυρίζουν χειμώνα σ αυτό το χωριό.

Τυχεροί όσοι βιώνουν τα γυρίσματα των εποχών εδώ ψηλά. Τυχεροί και εμείς που μπορούμε ακόμη ένα Σαββατοκύριακο να “κλέψουμε” λίγες στιγμές τους.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 19/11 έχουμε προγραμματισμένη ανάβαση στην κορυφή Κίσσα (υψ. 1652 μ.) του Κόζιακα, ξεκινώντας από τη Γλυκομηλιά. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδυ Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.  Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.

Metsovo1




Total
0
Shares
Previous Article

Εικόνες και μνήμες του '40

Next Article

Κοινωνικό μέρισμα Το αυτονόητο της επιστροφής

Related Posts