Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Σ.Π.ΟΡ.Τ. στο Μαυροβούνι της Πίνδου

Ο Σ.Π.ΟΡ.Τ. στο Μαυροβούνι της Πίνδου

 

Ώχρες αρχαίων ηφαιστείων σε τόπο γαλανό. Το Μαυροβούνι, φρουρός της Βάλια Κάλντα, δράκος ακοίμητος. Στα πόδια του μαιανδρίζει  η λίμνη του Αώου. Πράσινα, σμαραγδένια νερά και κομμάτια πάγου που ταξιδεύουν. Μέσα στη διάφανη ατμόσφαιρα το τοπίο αποσυντίθεται στα αρχαία συστατικά του. Πέτρα και νερό φτιάχνουν τον κόσμο στου ήλιου το ταξίδι.

Ανηφορίζουμε και ανηφορίζουμε στη ράχη του πέτρινου γίγαντα. Με του λευκού το συντρόφευμα ώσπου να φτάσουμε στην αυλή των θαυμάτων. Στο απέραντο οροπέδιο με τα νεκρά ρόμπολα που εξακολουθούν να στέκουν όρθια μέχρι να λιώσουν ως τις ρίζες τους. Σχήματα και μορφές αλλόκοτες, κορμοί συνεστραμμένοι, κλαδιά απογυμνωμένα, ικέτες του αναπόφευκτου τέλους. Και το χιόνι. Απλώνεται ως την άκρη των ματιών σμιλεύοντας όγκους, χαράσσοντας απέριττες οριζόντιες γραμμές. Τοπίο συγκλονιστικής απλότητας, στα όρια του μινιμαλισμού.

Δρασκελώντας κουτσουρεμένα δέντρα προχωράμε στη ράχη του λευκού γίγαντα προς την κορφή του που ξεμακραίνει όσο ζυγώνουμε. Το φως που γίνεται τυραννικό και μαύρο στο μεσουράνημα του ήλιου. Πάνω από τα κεφάλια μας διασταυρώνονται οι στράτες των αεροπλάνων. Εκτυφλωτικοί χιονοκρύσταλλοι τριζοβολούν κάτω από τα άρβυλά μας.

Από την πλευρά της ανατολής το φεγγάρι, αμυδρό, ανηφορίζει. Σκαλώνει στα ξερόκλαδα, πιάνεται από τους κορμούς και ξεθαρρεύει, ολοένα και ψηλώνει, αμφισβητώντας του ήλιου τα πρωτεία.

Έχουμε πάρει πια το δρόμο της επιστροφής δίπλα στα πρωινά πατήματα. Η παρουσία μας σημάδεψε το τοπίο. Προσωρινά, αφού σύντομα τα ίχνη μας θα χαθούν. Με το πρώτο χιόνι, την πρώτη βροχή, με του ήλιου το πύρωμα. Τελικά, ο τόπος είναι  που σημαδεύει τις ζωές μας, βαθιά και αόρατα.


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ Σ.Π.ΟΡ.Τ.

Για το διήμερο 24-25/3 έχουμε προγραμματίσει ανάβαση στη Δίρφυ και στο Ξηροβούνι της Εύβοιας με διαμονή στο ορειβατικό καταφύγιο.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδυ Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.  Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.




Total
0
Shares
Previous Article
35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας - Εντυπωσιασμένη η Κριτική Επιτροπή

Next Article
Ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) από τη Βαρσοβία με προορισμό την Καρδίτσα

Ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) από τη Βαρσοβία με προορισμό την Καρδίτσα