Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

O Πρόεδρος της Πολωνίας κ. Αντζρέι Ντούντα στην Ελλάδα

Σημαντικές συνομιλίες διεξάγονται ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Πολωνικής Δημοκρατίας κ. Αντζρέι Ντούντα, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα τη χώρα μας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης υποδέχτηκε τον κ. Αντζρέι Ντούντα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Πολωνός Πρόεδρος συνοδευόταν από τους συνεργάτες του και την Πολωνή Πρέσβειρα στην Ελλάδα, κ. Άννα Μπάρμπαρτζακ.

Στην επίσημη τελετή υποδοχής παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας, μαζί με μέλη της Επιτροπής και του Διπλωματικού Γραφείου της Βουλής. 

Η κ. Κατσαβριά, απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Πολωνικής Δημοκρατίας κ. Αντζρέι Ντούντα, ανέφερε τα εξής:

“Κύριε Πρόεδρε, καλώς ορίσατε στην Ελλάδα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας συναντώ και πάλι, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Η Διακήρυξη των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων που υπεγράφη τον Μάϊο στη Βαρσοβία, αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, καθώς ανέδειξε τη δυνατότητα διεύρυνσης των ορίων της κλασικής κρατικής διπλωματίας, προς όφελος των λαών.

Είμαι ευτυχής που συμμετείχα στις εργασίες της Διάσκεψης αυτής και θέλω να σας ευχαριστήσω, ακόμα μια φορά, για την εγκάρδια φιλοξενία σας.

Έχω τη βάσιμη πεποίθηση ότι η επίσκεψή σας στη χώρα μας και οι συναντήσεις σας με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας του ελληνικού και του φίλου πολωνικού λαού.

Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω κ. Πρόεδρε, ότι η Επιτροπή του ελληνικού Κοινοβουλίου για τη Φιλία Ελλάδας και Πολωνίας, υπό  την καθοδήγηση του Προέδρου μας, του κ. Νίκου Βούτση, θα συνεχίσει την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία με την  αξιότιμη Πρεσβευτή σας, την αγαπητή κ. Άννα Μπάρμπαρτζακ, για την ανάπτυξη των σχέσεων των χωρών μας.

Δεχθείτε σας παρακαλώ τις ευχές όλων των μελών της Επιτροπής».

IMG 4799

IMG 20171120 134321

IMG 4796




Total
0
Shares
Previous Article

Γεύμα στο APOLIS για την ομάδα μπάσκετ του ΓΣ Μουζακίου

Next Article

Συμπεράσματα του 5ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…