Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” για τα αποκαλυπτήρια του έφιππου Ανδριάντα

 

Με επισημότητα όπως άλλωστε άρμοζε στον Αρχιστράτηγο Γ. Καραϊσκάκη έγιναν την Κυριακή 28-1-2018 και από ώρα 11.30 π.μ. τα αποκαλυπτήρια του έφιππου Ανδριάντα στην κεντρική πλατεία της πόλης της Καρδίτσας.

Στα αποκαλυπτήρια παραβρέθηκε γι αυτό τον σκοπό ο απόγονος του μεγάλου Μαυρομματιανού πολέμαρχου του ’21 κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης με την σύζυγό του Αθηνά (Νινέτα) Αφεντάκη τους οποίους ο Δήμαρχος του Δήμου Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος φιλοξένησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων συμμετείχε ενεργά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” με το μεγάλο χορευτικό του τμήμα το οποίο υπό την καθοδήγηση και υπεύθυνη των χορευτικών τμημάτων κ. Ευθυμία Γιώτη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής παρουσίασαν άψογα τοπικούς χορούς κλείνοντας με αυτό τον τρόπο την σημαντική όσο και ιστορική για το τόπο μας εκδήλωση.

Σαν Σύλλογος θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους όσους ενεπλάκησαν στην κατασκευή του Ανδριάντα καθώς και όλους του χορευτές και χορεύτριες του Συλλόγου μας καθώς και το τιμητικό άγημα των φουστανελοφόρων από τον Σύλλογο «ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ» Φανερωμένης Τρικάλων με επι κεφαλής τον φίλο του χωριού μας και πρόεδρό τους κ. Αντώνη Παπαμιχαήλ και τον χωριανό μας Δήμαρχο του Δήμου Μουζακίου κ. Γ. Κωτσό για την βοήθεια που πρόσφερε εκείνη τη μέρα, αλλά και όποτε του ζητήθηκε προς τον Σύλλογό μας του οποίου είναι και μέλος.

Στεφάνι κατέθεσαν εκτός όλων των άλλων ο απόγονος του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης, ο Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού μας Συλλόγου κ. Δ. Γιώτης, ο πρόεδρος του χωριού μας κ. Γ. Νάσιος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας (Αθήνα) κ. Ηλέκτρα Πανάγου Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Στ. Κούτρας, και εκπρόσωπος του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών.

Τέλος στην τελετή παραβρέθηκαν η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδος «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» κ. Χρύσα Μάστορα και κ. Τσιλιώνη Μαίρη και η πρόεδρος του Κ.Ι.Λ.Ε. ΑΠΟΛΩΝ Καρδίτσας κ. Βάσω Κωζιού.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”

andriantas karaiskaki 2

andriantas karaiskaki 3

andriantas karaiskaki 4

andriantas karaiskaki 5




Total
0
Shares
Previous Article

Ιερά Αγρυπνία στους Αγ Αναργύρους Κρανιάς για την Εορτή της Υπαπαντής

Next Article

Μοναδικές φωτογραφίες από την ολική έκλειψη της σελήνης

Related Posts