Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης στο Αυγό 2148μ

oreivatikos omilos pylis avgo 4

Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης στο Αυγό 2148μ

Η πρώτη ανάβαση της χρόνιας για τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης πραγματοποιήθηκε χθες  Κυριακή 30 Μαΐου. Στόχος η κορυφή Αυγό, ή οποία βρίσκεται στην νότια μεριά της Πίνδου.

Η ομάδα, είχε ως σημείο συνάντησης το Δημαρχείο της Πύλης. Μετά από οδήγηση περίπου 40 λεπτών περίπου βρισκόμαστε στο σημείο εκκίνησης, το Λιβαδοχώρι, όπου εκεί μας περίμεναν 2 φίλοι από τη Θήβα.

Ξεκινήσαμε με όρεξη και καθώς η ομάδα προχωρούσε, τα μεγάλα πράσινα αλπικά λιβάδια του βουνού σε κάνανε να θες να περπατήσεις όλο και πιο ψηλά και η όποια κούραση υπήρχε,  την έδιωχνε μακριά η απίστευτη θέα.

Μετά από 1:30 ώρα περίπου η πρώτη μας στάση για φωτογραφίες, υγρά και λίγο φαγητό ήταν γεγονός. Σταματήσαμε απέναντι από την επιβλητική, χαρακτηριστική κόκκινη σάρα που κόβει την ανάσα. Ανεφοδιασμός τέλος και η ώρα για την τελική προσπάθεια έφτασε.

Μας χωρίζουν περίπου 350 από την κορυφή. Ο καιρός μας κάνει την χάρη για λίγο και φαίνεται πως ανοίγει. Κάθε βήμα απαιτεί προσπάθεια καθώς πλέον η κλίση είναι μεγάλη.

Είμαστε πλέον στην κορυφή. Σύντομη στάση καθώς ο καιρός από τα ανατολικά δείχνει απειλητικός. Βγάζουμε γρήγορα τις φωτογραφίες και παίρνουμε τον κατήφορο. Μετά από 6 ώρες βρισκόμαστε και πάλι στο Λιβαδοχώρι.

 




Total
0
Shares
Previous Article
KATASKINOSI

Θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι οι παιδικές κατασκηνώσεις της Νεράϊδας

Next Article
astypalaia e nisi

Πώς η Αστυπάλαια θα μετατραπεί σε «πράσινο» νησί -Τι περιλαμβάνει το project της Volkswagen

Related Posts

Maravas stratos
Διαβάστε περισσότερα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα Εθιμοτυπική επίσκεψη είχε το…
Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…