Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Ο.Π.Ο.Π. στα μαγευτικά βουνά της Ροδόπης

Στα παρθένα βουνά της Ροδόπης και το όμορφο Παρανέστι που στέκεται πλάι στις όχθες του Νέστου ποταμού βρέθηκε το μέλος του Ο.Π.Ο.Π. Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος. Εκεί που πριν μια 10ετία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ορεινός υπερμαραθώνιος στην Ελλάδα, το Virgin Forest Ultra–Trail – V.F.U.T.!!!

Οι δύο αγώνες Virgin Forest Ultra–Trail – V.F.U.T. 162km, +D7000m & Nature Trail Race – NTR 110km, +D4700m διοργανώθηκαν από τον Δήμο Παρανεστίου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα Δράμας με την υποστήριξη του  Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου και του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Παρανεστίου.

Ο Αλέξανδρος, που μας έχει συνηθίσει να συμμετέχει σε αγώνες υπεραποστάσεων, δοκίμασε αυτή τη φορά στο δεύτερο τη τάξη αγώνα, Nature Trail Race των 110km με +D4700m. Χρειάστηκε 15ώρες και 20λέπτα για να “ταξιδέψει” στα πανέμορφα μονοπάτια των δασών της Ροδόπης και να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού. Το αποτέλεσμα, ύστερα από έναν δυνατό, όμορφο αγώνα με άρτια διοργάνωση, υποδειγματική σηματοδότηση και φοβερούς εθελοντές ήταν να καταλάβει την  4η θέση γενικής και 3η στην κατηγορία του.

Ο Ο.Π.Ο.Π. οφείλει να δώσει συγχαρητήρια σε όλους όσους στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, τερματίσαντες και μη. Ιδιαίτερα πολλά συγχαρητήρια στους 4 δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, Κώστα Φαγκρίδα, Βάϊο Μπαρτζιώκα, Γιώργο Χαστά και Θανάση Φαγκρίδα για την συμμετοχή και τερματισμό τους στους δύο αυτούς απαιτητικούς υπερμαραθωνίους βουνού.

Ο Ο.Π.Ο.Π. ανανεώνει το ραντεβού με όλους τους φίλους του, για τις 23/10/2016 με την προγραμματισμένη ανάβαση στον  Ίταμο  1132μ., την κορυφή που δεσπόζει πάνω από την Πύλη.

Για τον Ο.Π.Ο.Π.
Παπαστεργίου Αλέξανδρος

pyli-opop-1

pyli-opop-2

pyli-opop-3

pyli-opop-4
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Νέες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

Επόμενο άρθρο

40ημερο μνημόσυνο Χρυσούλας Χ. Παπουτσή