Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

O Nτάνιελ Ρικιάρντο υπέγραψε στη McLaren

rickardo mclaren

O Nτάνιελ Ρικιάρντο υπέγραψε στη McLaren

Τελικά δεν υπέγραψε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στη McLaren, αλλά ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός θα διαδεχθεί το 2021 στη βρετανική ομάδα τον Κάρλος Σάινθ, ο οποίος θα τρέχει από το επόμενο έτος με τα χρώματα της Ferrari!

 Η Formula 1 βρίσκεται σε παύση, καθώς ο κορονοϊός δεν έχει επιτρέψει την πραγματοποίηση ούτε ενός Γκραν Πρι μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά οι ειδήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, αρχής γενομένης από την επίσημη ανακοίνωση της Ferrari ότι δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Φέτελ που ολοκληρώνεται στα τέλη του 2020. Η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε ήδη ένα μεταγραφικό ντόμινο, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι σχεδόν αμέσως μετά το διαζύγιο του Φέτελ έγινε γνωστό ότι θα τον διαδεχθεί στη Scuderia ο Κάρλος Σάινθ.

 Η επόμενη μεταγραφή άργησε μόνον λίγες ώρες και αφορά τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος θα μεταπηδήσει το 2021 από τη Renault στη McLaren στη θέση του Σάινθ. Πρόκειται για μία ανατροπή, καθώς την Τετάρτη ανέφεραν μεγάλα ενημερωτικά γερμανικά sites ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται μία ανάσα από τη McLaren λόγω της καλής χημείας του με τον διευθυντή της ομάδας και συμπατριώτη του, Αντρέας Ζάιντλ. Τελικά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε και τη θέση του Ισπανού θα καταλάβει από του χρόνου στη McLaren ο Ρικιάρντο.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις

 Τα πρώτα σημάδια ότι θα γίνει ο Ρικιάρντο teammate του Λάντο Νόρις στη McLaren φάνηκαν ήδη χθες την Τετάρτη, 13 Μαϊου, όταν αποκάλυψε αυτό το σενάριο ο Ιταλός δημοσιογράφος Λέο Τουρίνι σε ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε ανάλογο ρεπορτάζ του BBC. Το τελευταίο επεσήμαινε ωστόσο ότι δεν επρόκειτο ακόμη για τελική συμφωνία, κάτι που άλλαξε στην πορεία και ο γάμος του Αυστραλού με την McLaren επισημοποιήθηκε.

 Σύμφωνα με τον ιστότοπο Motorsport-Total.com, ο Ρικιάρντο ενημέρωσε επίσημα την Τετάρτη το πρωί τη Renault ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με αυτήν, το οποίο λήγει στα τέλη του 2020. Ο Αυστραλός υπέγραψε ήδη το νέο του συμβόλαιο με τους Βρετανούς και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα Πέμπτη 14 Μαϊου, εντός της ημέρας.

Η McLaren φρόντισε πάντως να εξασφαλίσει πρώτα τη συνεργασία του Ρικιάρντο και να δώσει μετά το πράσινο φως για τη μεταγραφή του Σάινθ στη Ferrari, καθώς το συμβόλαιό της με τον Ισπανό είχε οψιόν ανανέωσης για το 2021. Για τον Ρικιάρντο αποτελεί η πρόταση της McLaren μία χρυσή ευκαιρία μετά την απογοητευτική χρονιά που βίωσε το 2019 με τη Renault, οπότε είχε να επιδείξει ως καλύτερη επίδοση μόνον μία τέταρτη θέση στη Μόντσα. Ας μην ξεχνάμε, ότι η McLaren έδειξε σημαντική πρόοδο την τελευταία διετία και το 2021 θα χρησιμοποιεί άκρως ανταγωνιστικούς κινητήρες της Mercedes. Το 2017 είχε συγκεντρώσει η βρετανική ομάδα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μόλις 30 βαθμούς, το 2018 τους αύξησε στους 62 και πέρυσι έφτασε τους 145!

 Για τον Φέτελ σημαίνει η μεταγραφή του Ρικιάρντο στη McLaren, ότι λιγοστεύουν δραματικά οι επιλογές του όσον αφορά στη συνέχιση της καριέρας του στη Formula 1. Τώρα μάλιστα αρχίζει και γίνεται επικρατέστερο το σενάριο αποχώρησής του από το άθλημα στα τέλη του 2020, αφού δύσκολα θα βρει θέση σε κάποια ανταγωνιστική ομάδα!




Total
0
Shares
Previous Article
astunomia suv new oximata

Έρχονται 15 νέα SUV για την τροχαία αστυνόμευση στη Θεσσαλία

Next Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Δρομολόγια ΚΑΜ Τρικάλων και Καρδίτσας