Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Νίκος Μάνεσης στο Μουζάκι και στο χωριό των ΦΛΙΝΤΣΤΟΟΥΝΣ!

Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης και η εκπομπή του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», ξανά στο Μουζάκι.

Με αφετηρία το Μουζάκι Καρδίτσας, ξεκίνησε ένα οδοιπορικό στην ευρύτερη περιοχή, εξυμνώντας τις ομορφιές του τόπου με το μοναδικό και χαλαρό στυλ που τον χαρακτηρίζει, όντας απλός, αισιόδοξος και υπέρ του δέοντος χιουμορίστας.

Πρώτος σταθμός η Πορτή Καρδίτσας ένα ηλιόλουστο, γραφικό χωριό. Η Πορτή είναι χωριό του νομού Καρδίτσας και διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Μουζακίου. Βρίσκεται σε απόσταση 6 χλμ. ΝΔ. του Μουζακίου και 33 χλμ. από την πόλη της Καρδίτσας. Το χωριό, χτισμένο σε υψ. 650 μ. και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βραχώδη βουνά και τον ποταμό Πάμισο να κυλά ανάμεσα τους. Αριθμεί 150 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φτάνουν τους 450. Κύριες πηγές εισοδήματος είναι η κτηνοτροφία, η γεωργία και οι οικοδομικές εργασίες. Σεργιάνισε με τους δημοσιογραφική του ομάδα στα πανέμορφα σοκάκια του και συνομίλησε με τους κατοίκους της…στιγμές απόλυτης ελευθερίας και χαλάρωσης.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο Μαρτίνι τράβηξε πλάνα από τους κτηνοτρόφους με τα κατσίκια τους να βόσκουν αμέριμνα στα απέραντα λιβάδια της περιοχής… Βουκολική ζωή και κότα….!!!!

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό του επισκέφθηκε την Πύλη Τρικάλων, συνάντησε ψαράδες άγριας πέστροφας στο πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα που κατασκευάστηκε το 1527. Ενσωματώθηκε στο περιβάλλον, ψιθυρίζοντας στα κελλαριστά νερά του Πορταϊκού ποταμού….ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!!!

Στοιχείο έκπληξης αποτέλεσε για τον δημοσιογράφο και το team του η συνάντηση με έναν σύγχρονο INDIANA JONES που επιδιδόταν στο κυνήγι χρυσού, χαμένων πολύτιμων αντικειμένων, λιρών ένα δεινό «ψαχτήρι» βλέποντας ιδίοις όμασι πως λειτουργεί στην τελική ένα μηχάνημα ειδικό στο «κυνήγι θησαυρού».

Βολτάροντας στις μαγικές διαδρομές της ευρύτερης περιοχής ήταν φύση αδύνατον να μην επισκεφθεί και το Κεραμαριό Δρακότρυπας ένα συγκρότημα κατοικιών βγαλμένο λες μέσα από παραμύθι. Παραδοσιακά σπιτάκια, εστιατόριο, και πολλά ελάφια, παγόνια, πόνυ να σεργιανίζουν στις πλαγιές του βουνού ένα σκηνικό για κινηματογραφική ταινία. Το συγκρότημα πήρε σάρκα και οστά από τον κύριο Δημήτρη Σταμούλη τον ευρηματικό ιδιοκτήτη του που με πολύ κόπο, προσωπική εργασία και μεράκι υλοποίησε τον σχεδιασμό του συγκροτήματος παντρεύοντας παραδοσιακά υλικά, ξύλο και πέτρα με την αγάπη και το πάθος του δημιουργώντας το χωριό των ΦΛΙΝΤΣΤΟΟΥΝΣ..!!

Κύριε Μάνεση,

Μείνατε έκθαμβος από την απείρου κάλλους περιοχή μας.. Μας το γνωστοποιήσατε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο… δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις μαγικές περιοχές μας στο καθαρό οξυγόνο στα βουνά και στα λαγκάδια μας στα φιδογυριστά μονοπάτια μας στον χαλαρό και ήρεμο τρόπο ζωής μας… μιας ζωής που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον καταγάλανο ουρανό  και τη ζωοδότρα γη… λίαν συντόμως προβλέπω να μας ξανάρθετε. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα σας περιμένουμε για να σας επιδείξουμε ακόμα περισσότερα μέρη από τον αγαπημένο μας τόπο.

Ιωάννα Κρίκου





Total
0
Shares
Previous Article
Έτοιμοι Α.Κ.Α.Κ. & ΑΣΚ Ολυμπιακός για τα «Γαλαγάλεια και τα Γαλαγάλεια Junior 2019»

Έτοιμοι Α.Κ.Α.Κ. & ΑΣΚ Ολυμπιακός για τα «Γαλαγάλεια και τα Γαλαγάλεια Junior 2019»

Next Article
kalfa pnoi dimiourgias

Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Σοφίας Κάλφα-Μανίκα