Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Νίκος Ευθυμιάδης στο Μουζάκι ανέδειξε την πληθωρική προσωπικότητα του αείμνηστου Γιώργου Κούτρα

efthymiadis Nikos mouzaki imerida

Ο Νίκος Ευθυμιάδης στο Μουζάκι ανέδειξε την πληθωρική προσωπικότητα του αείμνηστου Γιώργου Κούτρα

Ο Νίκος Ευθυμιάδης, παλιός φίλος της οικογένειας Γεωργίου Κούτρα και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του Νομού Καρδίτσας , παρευρέθηκε και μίλησε στην άρτια οργανωμένη εκδήλωση που έγινε στο Μουζάκι προς τιμήν του αείμνηστου καθηγητή Γεωργίου Κούτρα.
Στην  σύντομη  παρέμβασή  του , αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Γεωργίου Κούτρα , την μεγάλη του καλλιέργεια και την ιδιαίτερη ευαισθησία προς τον Λόγο και την Τέχνη δια μέσου μιας στέρεης  χριστιανικής παιδείας.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο αγωνιστικό και δημοκρατικό του φρόνημα και στους αγώνες του για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ , της οποίας ήταν πρωταγωνιστικό στέλεχος τη δεκαετία του 1980 , που το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης, αναφέρθηκε στην ανιδιοτέλεια του Γιώργου Κούτρα, στην πληθωρική και πολυσχιδή του προσωπικότητα , που ως Πρόεδρος της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Επιστημόνων Καρδίτσας και σε συνεργασία με εκλεκτούς συνεργάτες και τον παρόντα εκλεκτό καθηγητή Νίκο Κατοίκο, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ενός σημαντικού μορφωτικού και  παιδευτικού δημοκρατικού κινήματος.
Απευθυνόμενος στα παιδιά του τη Ρίτσα και το Στέφανο, τόνισε πόσο σημαντικοί είναι άνθρωποι σαν τον Γεώργιο Κούτρα , που καταξιώνουν τους ρόλους, συνεισφέροντας στην πνευματική και παιδευτική ανάταση ενός τόπου.
Ο Γιώργος Κούτρας με μια ομάδα εκλεκτών , φωτισμένων καθηγητών , διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο την μεταπολιτευτική περίοδο στο Νομό Καρδίτσας.
Στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας που θα γίνει σε λίγες μέρες στην Καρδίτσα και το Μουζάκι, θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του αείμνηστου Γεωργίου Κούτρα μαζί με τον καθηγητή και συγγραφέα Ανδρέα Γλυνιά, για την προσφορά τους στην εκπαίδευση της Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article
Γενική Συνέλευση για την έναρξη του Α2 πεδίου της ατομικής αξιολόγησης ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Κάλεσμα για συγκέντρωση-συζήτηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Κάλεσμα για συγκέντρωση-συζήτηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Next Article
prosklisi kopis panthessalikis stegis1

Πρόσκληση της Πανθεσσαλικής Στέγης σε κοπή πίτας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…