Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Τέλιος στα ορεινά Αχελώου και Δυτ Αργιθέας

Telios Argithea

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Τέλιος στα ορεινά Αχελώου και Δυτ Αργιθέας

Δείχνοντας έμπρακτα το αμέριστο ενδιαφέρον προς τα απόμακρα ορεινά χωριά του νομού μας, ο Κώστας Τέλιος —νεοεκλεγείς Πλειοψηφών περιφ σύμβουλος με την παράταξη του νέου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Καθηγητή Δ Κουρέτα και από 1-1-24 νεος Τοπικός Αντ)φερειάρχης με απόφαση του επικεφαλής — περιόδευσε σήμερα στην ΔΕ Αχελώου μαζί με τον Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Β. Στεργίου — αντιδημάρχους & πρόεδρο ΔΣ , κοινοτάρχες (νέους και παλιούς).

Δήλωσε σε δημότες που τον υποδέχθηκαν στα Βραγκιανά και στις άλλες κοινότητες ότι θέλει να δει ο ίδιος την κατάσταση βατότητας  των κεντρικών – σχολικών δρόμων έως όρια Ευρυτανίας ( Ρόγκια) και Αιτωλοακαρνανίας ( γέφυρα Αυλακίου ).
Την εγκατάλειψη και αδιαφορία επί χρόνια.

@ Είδε από κοντά το υπό κατάρρευση τμήμα άξονα : Καρδίτσα – Αργιθέα – Αρτα , στο πρανές ρέματος Λιασκοβίτη.

^ Τα εκτελούμενα βελτιωτικά έργα στις 5 οδικές σήραγγες Συκιάς και την εναλλακτική διαδρομή μέσω 5 Αδέλφια.

^ Έφθασε ως τα όρια Θεσσαλίας με περιφέρεια Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας.

• Ο Δήμαρχος Α Β Στεργίου ζήτησε τακτική και εποικοδομητική συνεργασία Δήμου και Αντιπεριφέρειας , συχνές επισκέψεις – αυτοψίες και αναβάθμιση ρόλου Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφ Θεσσαλίας .
Μια νέα ειλικρινή δημιουργική σχέση !

^ Τέθηκαν θέματα σήμανσης – πλεγμάτων και στηθαίων ασφαλείας στους δυο άξονες (Δυτικής – Ανατολικής).

^ Ζητήθηκε περαιτέρω στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας -που λειτουργούν στα Βραγκιανά για ολόκληρη την Αργιθέα – όπως το Προνοιακό ”Κέντρο Κοινότητας” , με ευτυχή σύμπτωση να αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντα της η νεοδιορισθείσα ψυχολόγος κυρία Οικονόμου ( καταγωγή από Καρδίτσα).

•• Η επίσκεψη του Κώστα Τέλιου γέννησε ελπίδες και αισιοδοξία στους κατοίκους και αποδεικνύει ότι το «κεφάλαιο» της εγκατάλειψης και μη παρουσίας της περιφερειακής ηγεσίας στα ορεινά χωριά —που οι απερχόμενοι …τήρησαν επί χρόνια — κλείνει οριστικά και τα χρονίζοντα επείγοντα προβλήματα δρομολογούνται για μια ισόρροπη δίκαιη ανάπτυξη σε ολόκληρο τον χειμαζόμενο ν Καρδίτσας , ορεινά – κάμπο – αστικά κέντρα.

@ Η κοινή εμφάνιση Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη …Άριστος καλός οιωνός!

••• Σε επικοινωνία μας με τον κ Τέλιο ευχηθήκαμε καλή θητεία , έργα και τακτική παρουσία σε ολόκληρο το νομό μας.

Να σταθεί δίπλα στον Τόπο παλεύοντας τη δημογραφική φθορά , γήρανση και απειλή ερήμωσης – φτωχοποίησης , την οδική συγκοινωνιακή απομόνωση …

^ Ο νέος Τοπικός Αντιπεριφερειάρχης έχει εμπειρία ( Αντινομάρχης το 2007-10) , γνώσεις και εργαζόμενος στον αγροτικό πρωτογενή τομέα με επιτυχίες.

@ Ευχόμαστε και αναμένει ο κόσμος , επίσκεψη του νέου Περιφερειάρχη για ρητές εξαγγελίες με σαφή χρονοδιαγράμματα ενώπιον της Δημοτικής Αρχής – Του ΔΣ – Κοινοταρχών – πολιτών …

@ Η κοινή γνώμη διψάει για έργα – ενσυναίσθηση ηγεσίας του και ενημέρωση !!!

[Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για τις φωτογραφίες από την περιοδεία ].

Δημήτρης Παπακώστας 16-11-23

——/////———

Στο Φελίκι: όρια Ν. Καρδίτσας – Ν. Ευρυτανίας / Θεσσαλίας – Στερεάς
Total
0
Shares