Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο.Μ. Εκπαιδευτικών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Τα Λύκεια ανοίγουν με ανεπαρκή μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Δελτίο Τύπου της Ο.Μ. Εκπαιδευτικών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 

«Τα Λύκεια ανοίγουν με ανεπαρκή μέτρα» 

Οι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων επιστρέφουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου στα θρανία, σε συνθήκες πολύ χειρότερες από όταν έκλεισαν τα σχολεία και από τις χειρότερες τους τελευταίους δεκατρείς μήνες. Με πολλαπλάσια κρούσματα και μεταλλασσόμενο τον ιό που προσβάλλει πιο δραστικά και τους νέους.

Ο «κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών» έχει μια βαθιά προσβλητική σημειολογία, μια και είναι η τρίτη διαλογή στους κατά προτεραιότητα εμβολιασμούς, από τα περισσεύματα των ακυρωθέντων.

Μετά από έναν χρόνο πανδημίας, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για τη διαμόρφωση συνθηκών υγειονομικής ασφάλειας στα σχολεία και σε όλες τις δομές εκπαίδευσης. Τα σχολεία έκλειναν και άνοιγαν, ακριβώς όπως έκλεισαν για να ξανακλείσουν λίγο καιρό αργότερα.

Η προσχηματική και ανεπαρκής λύση των self-tests μετακυλύει για μια ακόμη φορά την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αφού δεν συνοδεύεται από ένα συνολικό σχέδιο υγειονομικής ασφάλειας.

Τα σχολεία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε χώρους υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ έχουν τη δυνατότητα να αποτελούν εστίες υγειονομικής ασφάλειας και επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους.

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα, είναι απαραίτητο, κατ’ αρχάς, να εκπονηθεί και να εφαρμοσθεί ένα πρόγραμμα εμβολιασμού του συνόλου των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού των σχολικών μονάδων μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, ώστε να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη η αξιόπιστη εφαρμογή εβδομαδιαίων, δωρεάν self-tests ή rapid-tests με συνεργασία των σχολείων με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και τα Κέντρα Υγείας, με υποστήριξη των εκπαιδευτικών στη διαχείριση όχι μόνο τυχόν περιστατικών αλλά και στην αντιμετώπιση των παιδαγωγικών αναγκών και των διευρυμένων εκπαιδευτικών ανισοτήτων.

Οργάνωση Μελών (ΟΜ) Εκπαιδευτικών Καρδίτσας
του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία




Total
0
Shares
Previous Article
Asa

Τρίποντο για την ΑΣΑ ....Στην κορυφή της 5ης αγωνιστικής!

Next Article
εμβόλιο covid19

Έκανα και τις δύο δόσεις του εμβολίου – Υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσω τον κορωνοϊό;

Related Posts