Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Κώστας Τσιάνος συναντά τον Βασίλη Τσιτσάνη

Ο Κώστας Τσιάνος συναντά τον Βασίλη Τσιτσάνη

 

«Τραγούδια της Αγάπης και του Θρήνου», με παρεμβολή κειμένων παρουσιάζονται στα Τρίκαλα

Μια μοναδική κειμενική – μουσική προσέγγιση στον Βασίλη Τσιτσάνη ετοιμάστηκε από τον σκηνοθέτη Κώστα Τσιάνο. Πρόκειται για τα «Τραγούδια της Αγάπης και του Θρήνου», που θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 21:00 στο Μουσείο Τσιτσάνη, μετά το πέρας της Γ’ στάσης των Χαιρετισμών.

Ο Λαρισαίος σκηνοθέτης επέλεξε συγκεκριμένα τραγούδια του Τρικαλινού δημιουργού, που σχετίζονται με την Αγάπη (ως πόνο, ως απόγνωση, ως χαμένη αίσθηση) και τον Θρήνο, σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής. Εξάλλου, όπως ο ίδιος τονίζει, «ο Τσιτσάνης έχει θρηνήσει τον βίο του ανθρώπου».

Έτσι, μετά από μια επίσκεψη του σκηνοθέτη στο μουσείο, η ιδέα γεννήθηκε ανδρώθηκε, σχεδιάστηκε και παρουσιάζεται σε όλους τους λάτρεις της σύμπηξης τεχνών. Σε αυτήν την παρουσίαση, ο Λόγος και η Μουσική αποτελούν τα σημεία, στα οποία ενώνονται τα συναισθήματα που πηγάζουν από τραγούδια και κείμενα που σημαδεύουν τους Ελληνες στο πέρασμα των χρόνων. Το μοτίβο της παρουσίασης, θα είναι η εκτέλεση τραγουδιών από ορχήστρα και η ανάγνωση κειμένων από τον σκηνοθέτη, αναδεικνύοντας κοινά στοιχεία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους/ες.

Δήμος Τρικκαίων – Γραφείο τύπου

tsianos kostas tsitsanis vasilis




Total
0
Shares
Previous Article
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΥΛΗΣ

ΟΚΠΑΔ Δήμου Πύλης: Εκδήλωση για τις γυναίκες του Δήμου

Next Article
Δήμος Πύλης: Ξεκίνησε το έργο «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Δήμου Πύλης»

Δήμος Πύλης: Ξεκίνησε το έργο «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Δήμου Πύλης»