Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο κόσμος θέλει και πιστεύει στην ανάκαμψη του Δήμου Μουζακίου

karavidas giorgos

 

Λίγες βδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η προεκλογική εκστρατεία εντείνεται, με τις επισκέψεις των υποψηφίων στα χωριά  του Δήμου μας να διεκδικούν ρόλο πρωταγωνιστικό. Χωριά, ωστόσο, με φανερά τα σημάδια της εγκατάλειψης ιδιαίτερα τα μικρά ή ορεινά, αποτέλεσμα της αδιαφορίας των μέχρι σήμερα και για χρόνια διοικούντων το Δήμο μας, που με τις επιλογές τους οδήγησαν τον τόπο – ύπαιθρο και αστικές περιοχές – στην ερήμωση.

Ο κόσμος, ωστόσο, θέλει και δείχνει να πιστεύει στην ανάκαμψη. Οι δυνατότητες υπάρχουν για το Δήμο Μουζακίου και δε μπορεί παρά να εστιάζονται στο φυσικό πλούτο – που για το λόγο αυτό πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτος και αδέσμευτος – και στα πολλά άλλα πλεονεκτήματα της περιοχής. Η αναδιάρθρωση, στο βαθμό που αυτό είναι χρήσιμο, της αγροτικής παραγωγής και τα μέτρα για τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, σε συνδυασμό και με την ανάπτυξη νέων, ορεινών και μη, καλλιεργειών  είναι στοιχεία που μπορούν να σπρώξουν μπροστά το Δήμο μας, καταπολεμώντας την ανέχεια και την ανεργία, ενώ το επιχειρηματικό μας δαιμόνιο με τα εξαίρετα δείγματα γραφής του, μπορεί, επίσης, να συμβάλει προς την ίδια κατεύθυνση.

Οι ορεινές περιοχές, που καταλαμβάνουν ένα σημαντικό κομμάτι του Δήμου μας και προσφέρονται για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και των προϊόντων της μπορούν, αν στηριχθούν και αξιοποιηθούν κατάλληλα, ν΄αποτελέσουν  και πάλι ουσιαστικό στήριγμα της τοπικής αλλά και εθνικής μας οικονομίας. Και μιλάμε για ένα σημαντικό κλάδο του  πρωτογενούς τομέα, για τον οποίο, ευτυχώς, πολλοί νέοι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον και μάλιστα αυξημένο. Ενδιαφέρον, ωστόσο, που ουδόλως έχει ενισχυθεί και αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα, παρότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική αλλά και λοιπή δραστηριότητα και των αστικών μας περιοχών.

Και δίπλα σ’ αυτά και οι επιπλέον δυνατότητες που ανοίγονται για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων από τη γεωγραφική θέση του Δήμου Μουζακίου, του φυσικού κάλους που πολλές από τις περιοχές του – ορεινές και μη –  διαθέτουν, την επισκεψιμότητα που μπορούν ν’ αναπτύξουν τα διάφορα αξιοθέατα και ιστορικά μας μνημεία, κ.λ.π., και που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον τόπο μας σε ευημερία.

Οι λύσεις, λοιπόν, υπάρχουν. Εκείνο που χρειάζεται είναι η – με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της ψήφου μας – επιλογή των κατάλληλων προσώπων. Πρόσωπα άφθαρτα, που, μακριά από σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις, θα έχουν τη διάθεση και την ικανότητα να εργαστούν για να τις υλοποιήσουν, με την απαραίτητη συνδρομή και των ίδιων των δημοτών, οι οποίοι, απελευθερωμένοι από «καβούκια» και κάθε άλλο δεσμό εξάρτησης με τη διοίκηση του Δήμου, μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν στον αντίστοιχο σχεδιασμό, μέσα από διαδικασίες, που ο νόμος ορίζει.

Ας το τολμήσουμε, λοιπόν !!!

Γιώργος Δ. Καραβίδας,

νομικός, Υποστράτηγος (ε.α.) Νομικού Σώματος Ε.Δ.,

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μουζακίου με το συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία» της υποψήφιας Δημάρχου Παρασκευής Ντούρβα.




Total
0
Shares
Previous Article
tsitsipas dubai

Ασταμάτητος Τσιτσιπάς:Ισοπέδωσε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πάει ολοταχώς για την«κούπα»!

Next Article
nea poreia Fanis Stathis

Επισκέψεις-ομιλίες σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου του υποψ. Δημάρχου Μουζακίου κ. Φάνη Δ. Στάθη

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…