Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα : Διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο

Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα : Διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο-Εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών

Εκδήλωση στο Β΄Αρχαίο θέατρο Λάρισας την Παρασκευή 7/10/2016 στις 18.00

Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα : Διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο-Εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών». Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων του Νομού Λάρισας.

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης η κ. Σταυρούλα Σδρόλια, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, θα παρουσιάσει τα μνημεία του κέντρου της Λάρισας και θα αναφερθεί στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τη σύνδεσή τους μέσω πολιτιστικών διαδρομών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα” κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας θα αναφερθεί στα δίκτυα των πολιτιστικών διαδρομών, εθνικών και ευρωπαϊκών τα οποία συνδέουν μνημεία μιας πόλης, χώρας ή και διαφορετικών χωρών με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας. Στη συνέχεια θα παρουσιάσει έντυπο στο οποίο αποτυπώνονται βασικά στοιχεία της ζωής και της σκέψης του Ιπποκράτη. Την μετάφρασή του κειμένου στα Αγγλικά, επιμελήθηκαν η Ταμίας του Συλλόγου μας, κ. Νάνσυ Γκιτέρσου και η κ. Τζο Μάννιον  -Καψάλη. Το έντυπο έχει φιλοτεχνήσει ο κ. Γιάννης Πέτρου με ένα χάρτη που απεικονίζει το κέντρο της πόλης και τα μνημεία του.

Η εκπαιδευτικός και μέλος του Συλλόγου κ. Τίνα Καΐπη θα παρουσιάσει θεατρικό δρώμενο το οποίο επιμελήθηκε και στο οποίο θα συμμετέχουν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου που πήραν μέρος το σχολικό έτος 2015-16, στο πρόγραμμα etwinning “Ο Ιπποκράτηςστη Λάρισα”. Στο θεατρικό δρώμενο θα συμμετέχουν με ήχους κρουστών οι μαθητές του Συνόλου Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας με τον καθηγητή τους κ. Γιάννη Μακρυγιάννη.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Η σωστή στάση του σώματος των παιδιών στην καθημερινή τους ζωή

Επόμενο άρθρο

Ο Κ. Αγοραστός στην Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση