Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των ιατρών ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ιατρών ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό.

1. Συμμετοχή στη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

2. Προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016.

3. Αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 & 29 Ιανουαρίου 2016.

4. Προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μην διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.

Ζητούμε:

1. Την απόσυρση του προσχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό. Η αύξηση των εισφορών σε δυσθεώρητα ύψη (συνολικά 32%-34% επί των καθαρών εισοδημάτων), μαζί με την υπερφορολόγηση η οποία για φέτος αντιστοιχεί στο 35% των καθαρών εισοδημάτων, δημιουργεί μία συνολική επιβάρυνση της τάξεως του 70% επί των καθαρών εισοδημάτων.

2. Να παραμείνει ανεξάρτητο το ταμείο μας ΕΤΑΑ, το οποίο παρότι δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ ως χρηματοδότηση, εν τούτοις εξακολουθεί να είναι βιώσιμο.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει αυτό το Νομοσχέδιο, να αρχίσει έναν ευρύ κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση, προκειμένου να υπάρξει προοπτική, η οποία θα οδηγεί όχι στο κλείσιμο κάθε ατομικής δραστηριότητας, αλλά στην ενδυνάμωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών μας

Ypografes-Iatrikou




Total
0
Shares
Previous Article

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Καλαμπάκας σε ηλικία 91 ετών

Next Article

Σε ποιες μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το 2016

Related Posts