Ο Γ. Λαμπρούλης στο Οινοποιείο της πρώην ΕΑΣ Καρδίτσας

Ο Γ. Λαμπρούλης στο Οινοποιείο της πρώην ΕΑΣ Καρδίτσας

Ο Γ. Λαμπρούλης στο Οινοποιείο της πρώην ΕΑΣ Καρδίτσας

«Εξασφάλιση δεδουλευμένων και των θέσεων εργασίας στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Διόνυσος» 

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου της πρώην ΕΑΣΚ πραγματοποίησαν, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του Κόμματος όπου συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους στο οινοποιείο-αποσταγματοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Διόνυσος» και τη διοίκηση του Συνεταιρισμού.

Συζήτησαν και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που προκύπτουν μετά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση που από την ερχόμενη Δευτέρα οδηγεί στην διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας και στην έξωση του συνεταιρισμού από τις εγκαταστάσεις. Άμεση συνέπεια αυτής είναι το κλείσιμο της παραγωγικής μονάδας και η απόλυση ουσιαστικά των εργαζομένων στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και από την εκκαθάριση της ΕΑΣΚ, (όπως γίνεται και σε άλλους πρώην εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν).

Ο Γ. Λαμπρούλης στο Οινοποιείο της πρώην ΕΑΣ Καρδίτσας

Προβλήματα προκύπτουν όμως και για τους σταφυλοπαραγωγούς  μέλη του συνεταιρισμού, αλλά και τους εκατοντάδες σταφυλοπαραγωγούς του Νομού που διαθέτουν την παραγωγή τους στο Διόνυσο.

Ο κ. Λαμπρούλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις διαμόρφωσαν ένα νομικό πλαίσιο που δίνει προτεραιότητα στην ικανοποίηση των αναγκών των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι των εργαζομένων, των συνεταιρισμένων αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι μικροαγρότες παραγωγοί, πρέπει όλοι μαζί, συλλογικά να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους».

Και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα, θα κάνει παρεμβάσεις στη βουλή, και στους άλλους φορείς που εκπροσωπείται, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα του συνεταιρισμού και των εργαζομένων σε αυτόν αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων της πρώην ΕΑΣΚ ώστε άμεσα να δοθεί λύση και να καλυφθούν τα δίκαια αιτήματά τους».Total
0
Shares
Previous Article
Τα αποτελέσματα των rapid tests στη Θεσσαλία σήμερα

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Σάββατο

Next Article
Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςTotal
0
Share