Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

O Γ. Κωτσός κεντρικός ομιλητής στην επίσημη έναρξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Γ. Κωτσός: Χρειαζόμαστε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος με συνεχή υγιή επιχειρηματική ανάπτυξη!
kotsos

Γ. Κωτσός: Χρειαζόμαστε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος με συνεχή υγιή επιχειρηματική ανάπτυξη!

Κεντρικός ομιλητής στην επίσημη εκδήλωση έναρξης των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ» και «Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ήταν ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Το Μικρό Αμφιθέατρο του κτιρίου Διοίκησης Επιχειρήσεων – Ψηφιακών Συστημάτων Λάρισας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν γεμάτο με καθηγητές και φοιτητές, ενώ τον Βουλευτή υποδέχθηκε ο πρόεδρος του προγράμματος τριών ειδικεύσεων κ. Ιωάννης Παπαδημόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε εκτενώς στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την διοικητική ανασυγκρότηση και την αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας με υλοποίηση νέων επενδύσεων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Έχουμε επίγνωση των τεράστιων δυσκολιών και των σοβαρών δεσμεύσεων που υπάρχουν. Στεκόμαστε όμως στο ύψος των περιστάσεων και με τη στήριξη και συνεργασία σας δίνουμε την καθοριστική μάχη για την επιβίωση και το μέλλον της πατρίδας μας» είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής. Και συνέχισε: «Εφαρμόζουμε από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διακυβέρνησής μας ένα ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης που έχει ως βασικές κατευθύνσεις την σύσταση νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, με ουσιαστική στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Λιγότερους φόρους. Αύξηση του εισοδήματος. Δημιουργία ενός νέου σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους. Ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Κωτσός στάθηκε ιδιαίτερα στο επιχειρηματικό – παραγωγικό μοντέλο που οραματίζεται, επισημαίνοντας πως έχει ως επίκεντρο την καινοτομία και την ενεργοποίηση των νέων μας. Ο ίδιος υπογράμμισε τις βασικές κατευθύνσεις που είναι:

  • Η χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων με τρόπο ανταγωνιστικό.
  • Ένα σύγχρονο και ευέλικτο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και νεοφυών επιχειρήσεων, που να αφορά εφαρμοσμένη έρευνα και εμπορευματικοποίηση νέων ιδεών.
  • Ειδικά φορολογικά κίνητρα που θα κινητοποιήσουν ιδιωτικά κεφάλαια για την χρηματοδοτική υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων όπως φορολογική έκπτωση έως και 75% στο κεφάλαιο που επενδύεται και θέσπιση αφορολόγητου για τα κέρδη από πώληση μετοχών σε νεοφυείς επιχειρήσεις (στα πρότυπα της Κύπρου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας που έχουν με επιτυχία εισάγει αντίστοιχα κίνητρα)».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αναφερόμενος στη δημόσια διοίκηση και στην αυτοδιοίκηση, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επισήμανε μεταξύ άλλων: «Τα στελέχη τους επιτελούν πολύ σημαντικό έργο προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα μπορούν τους πολίτες παρά τα πολλά κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Ωστόσο, πέρα από τις προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, χρειάζεται να γίνουν αναγκαίες παρεμβάσεις για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της γραφειοκρατίας, όπως και ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξασφάλιση της διαφανούς, αποτελεσματικής λειτουργίας του κράτους.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή για το Επιτελικό κράτος είναι ένα μεγάλο βήμα και θα ακολουθήσουν κι’ άλλα το επόμενο διάστημα. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη ένα κράτος που προσέχει τα χρήματά τους και προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες. Ένα κράτος που χρησιμοποιεί ως θεμελιώδη εργαλεία την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αξιολόγηση και την αξιοκρατία. Που θέτει στόχους, παρακολουθεί την υλοποίησή τους, μετρά τα αποτελέσματα. Ένα κράτος προπαντός φιλικό το οποίο υπηρετεί κι εξυπηρετεί. Απαιτείται:

α) Ανασχεδιασμός των διαδικασιών ώστε οι πολίτες να μπορούν να πραγματοποιούν πολλές από τις συναλλαγές ηλεκτρονικά από το σπίτι τους, 24 ώρες το 24ωρο.

β) Μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους στην Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες και στις ανάγκες τους.

Γ) Εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τους ΟΤΑ

δ) Ενίσχυση της φορολογικής αποκέντρωσης και της ουσιαστικής οικονομικής αυτοτέλειάς τους. Επίσης, η συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να διευρυνθεί, με εκχώρηση δραστηριοτήτων όπου ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να τις προσφέρει πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Κωτσός είχε θερμές χειραψίες και πολλές εγκάρδιες συνομιλίες με καθηγητές και φοιτητές, στους οποίους και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην υλοποίηση και εξέλιξη των προγραμμάτων.

 

kotsos1

kotsos

 




Total
0
Shares
Previous Article
teli kukloforias

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πότε φθάνουν οι ειδοποιήσεις, τι πληρώνουμε

Next Article
tsiakos amea

Συνάντηση με τους τοπικούς εκπροσώπους των ΑμεΑ είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας