Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Φερστάπεν θα παραμείνει στην Red Bull μέχρι το 2028

ferstapen redbull

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, θα παραμείνει στην Red Bull τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2028, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (3/3) σχετικά, μετά την υπογραφή πενταετούς επέκτασης του συμβολαίου των δύο πλευρών.

Η ομάδα με έδρα το Μίλτον Κέινς δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της νέας συμφωνίας ενώ το υπάρχον συμβόλαιο του Ολλανδού επρόκειτο να λήξει στο τέλος του 2023. Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης έχουν αποτιμήσει τη νέα συμφωνία στα 40-50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Μου αρέσει πολύ να είμαι μέλος της Oracle Red Bull Racing Team, οπότε η επιλογή να παραμείνω μέχρι το 2028 ήταν μια εύκολη απόφαση», δήλωσε ο Φερστάπεν, ο οποίος εφέτος θα έχει ως «ομόσταυλο» τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρεζ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

«Λατρεύω αυτή την ομάδα και η περυσινή χρονιά ήταν απλά απίστευτη, ο στόχος μας από το 2016 ήταν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κάναμε αυτό, οπότε τώρα στόχος μας είναι να κρατήσουμε την κορυφή μακροπρόθεσμα».

Ο Φερστάπεν, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την Toro Rosso που ανήκει στη Red Bull ως 17χρονος το 2015, κέρδισε το πρώτο του στέμμα στη Formula 1 αφού νίκησε τον Χάμιλτον, στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι τον Δεκέμβριο.

Ο Ολλανδός «πιλότος», ο οποίος πήρε την πρώτη του νίκη στο ντεμπούτο του στη Red Bull το 2016, θα έχει πλέον παρόμοια αμοιβή με τον Χάμιλτον του οποίου το τρέχον συμβόλαιο με τη Mercedes, που λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν, φέρεται να κοστίζει 40 εκατομμύρια λίρες το χρόνο.

«Το να υπογράψει ο Μαξ με την Oracle Red Bull Racing μέχρι το τέλος του 2028 είναι μια πραγματική δήλωση πρόθεσης», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ και πρόσθεσε:

«Η άμεση προτεραιότητα μας, είναι να διατηρήσουμε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος, αλλά αυτή η συμφωνία δείχνει επίσης ότι ο Μαξ είναι μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της ομάδας».

ΠΗΓΗ




Total
0
Shares
Previous Article
elta oukrania xamogelo

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία  ενώνουν τις δυνάμεις τους με  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά  της Ουκρανίας

Next Article
formula 1 rusia

F1: Ποια χώρα θα αντικαταστήσει τη Ρωσία;

Related Posts