Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο επικίνδυνος  ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ…. και η παρέα του

gkavogiannis kostas

Ο επικίνδυνος  ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ…. και η παρέα του

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Καρδίτσα καλείται να πληρώσει τις συνέπειες της ανεπάρκειας της Δημοτικής Αρχής, η οποία μας οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και μια σειρά γεγονότων την αποδεικνύει.

Στις 19/03 ανακοινώνεται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ότι λόγω των αυξημένων κρουσμάτων σε όλο το Νομό, επιβάλλεται lockdown, περιέργως (!) ΜΟΝΟ στο Δήμο Καρδίτσας. Έτσι κλείνουν όλα τα μαγαζιά που λειτουργούσαν μέχρι τότε. Θυμίζω ότι ο Νομός βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης αφού ανακοινώθηκε η παράταση για ένα ακόμα εξάμηνο δηλ. έως 18/09/2021 λόγω προβλημάτων του Ιανού.

Στις 20/03, δηλ. την επόμενη της επιβολής lockdown για την Καρδίτσα και της εξαίρεσης της Λάρισας από ανάλογο καθεστώς, παρά το “βαθύ κόκκινο” στα κρούσματα, με το άρθρο “Ξυπνήστε επιτέλους – καταστρέφονται τα μαγαζιά της Καρδίτσας”, απευθυνόμαστε προς τη Δημοτική Αρχή κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Στις 21/03 με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ζητάει να μην κλείσουν τα μαγαζιά αφού είμαστε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Προς αυτή την κατεύθυνση ζητάει να κινητοποιηθούν οι βουλευτές και οι αρχές του Νομού.

Στις 22/03 και αφού στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γινόταν την επόμενη μέρα διαπίστωσα ότι δεν περιλαμβάνονταν κανένα σχετικό θέμα, ζήτησα με  επιστολή μέσω e-mail προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κόντο, να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης και να ληφθεί ομόφωνη απόφαση άρσης του lockdown για την Καρδίτσα. Μια ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. μαζί με τις αποφάσεις των Φορέων της πόλης (Επιμελητήριο, Εμπορικός σύλλογος κ.λ.π.) κάτω από ένα ψήφισμα θα έδειχνε την ενότητα και την ομοψυχία της τοπικής κοινωνίας και θα ασκούσε πραγματικά μεγάλη πίεση προς τον αρμόδιο υφυπουργό.

Ο Δήμαρχος όμως τι έκανε. Στα μουλωχτά και με τη συνεργασία του προέδρου του Δ.Σ. κ. Κόντου και του Αντιδημάρχου κ. Σπάνια, αντί να ενεργήσει υπεύθυνα ενημερώνοντας τους Φορείς για να δράσουν από κοινού και να φέρει το θέμα προς συζήτηση, χωρίς να ενημερώσει κανέναν άλλο, υποτιμώντας όλους, ακόμα και τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους, έστειλε ΚΡΥΦΑ μία προσωπική του επιστολή στον υφυπουργό… ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Ούτε τους άμεσα ενδιαφερομένους δεν φρόντισε να ενημερώσει για την κίνηση αυτή, έστω και κατόπιν εορτής. Δεν νοιάστηκε καθόλου για τα προβλήματα των εμπόρων και των επαγγελματιών της πόλης. Δεν νοιάστηκε καθόλου αν ένα τέτοιο αίτημα που θα υποστηρίζονταν απ’ όλους τους Φορείς θα έφερνε σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ήθελε να φαίνεται ότι το σκέφτηκε αυτός πρώτος!! Μικροπολιτική, επιπολαιότητα, κουτοπονηριά. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός Mαυρογιαλούρου. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της λειτουργίας Τσιάκου. Αντί να ενεργήσει όπως έκανε π.χ. ο Δήμαρχος Παλαμά δύο μέρες αργότερα, ο οποίος υιοθέτησε ομόφωνα με όλο το δημοτικό συμβούλιο παρόμοιο αίτημα Δημοτικής Συμβούλου της αντιπολίτευσής του…Τώρα θα μου πείτε… σάμπως δούλεψε ποτέ για να ξέρει πως είναι να μην μπορείς να πληρώσεις επιταγές; Είναι και το μυαλό του κολλημένο στις απ΄ ευθείας αναθέσεις των τριών (3) εκατομμυρίων ευρώ. Έχει άγχος να τα καταφέρει. Είναι και πολλά τα λεφτά. Όσο να΄ ναι, είναι ευθύνη.

Βεβαίως πέρα από το γεγονός ότι λειτουργώντας κουτοπόνηρα έστειλε μόνος του την επιστολή, προκύπτουν κι άλλα ζητήματα, αφού ως συνήθως γράφει και από καμιά ανοησία σε κάθε επιστολή που στέλνει (Σχολή Φυσικών Καταστροφών π.χ.). Στη συγκεκριμένη σκέφτηκε να παραθέσει το ακαταμάχητο επιχείρημα ότι χτυπήθηκε η Καρδίτσα από τη “Μήδεια” που έριξε είκοσι (20) πόντους χιόνι. Με βάση αυτό το σκεπτικό κι επειδή η Μήδεια πέρασε από όλη την Ελλάδα, θα έπρεπε να αρθεί το lockdown από όλη τη χώρα!!! Αλήθεια μόνος του το σκέφτηκε αυτό ή τον βοήθησαν οι κ.κ. Κόντος και Σπάνιας; Τι να πει κανείς….

Αρκούσε να αναφέρει ότι επί ενάμιση μήνα κανένα μαγαζί δεν δούλευε γιατί οι επαγγελματίες μάζευαν τα νερά και τις λάσπες λόγω της πλημμύρας, μια κατάσταση για την οποία ως γνωστόν φέρει προσωπική ευθύνη ο ίδιος και η παρέα του.

Έχει βέβαια την εξήγησή του το γεγονός ότι ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε αυτό το επιχείρημα. Θεωρεί ότι μετά από μια συγκλονιστική μάχη κατάφερε να μην αποκλειστεί η πόλη από το χιόνι των 20 πόντων!! Αν θυμάστε τότε αγόρασε και γαλότσες (αν τις είχε νωρίτερα, θα τις εμφάνιζε όταν «έπνιξε» την Καρδίτσα) για να φωτογραφηθεί στην καθαρή πλατεία μαζί με την παρέα του (Σπάνιας, Κόντος, Σχορετσιανίτης). Ένα τραπεζάκι με τσίπουρο έλειπε από τη φωτό. Οι εργαζόμενοι δούλευαν κι αυτοί έβγαζαν φωτογραφίες! Δηλαδή οι Δήμαρχοι Αργιθέας και Πλαστήρα που είναι ορεινοί, άρα είχαν περισσότερο χιόνι, παρόλα αυτά κατάφεραν να μην κλείσει κανένας δρόμος τι θα έπρεπε να κάνουν; Τι να λέμε τώρα… Τόσο χαμηλά βάζει τον πήχη ο κ. Τσιάκος. Να μας φυλάει ο Θεός μόνο… για δύο χρόνια ακόμα… και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να εκδηλώνονται αν είναι δυνατόν όσο γίνεται πιο μακριά από την Καρδίτσα.

Όσο όμως κωμική κι αν είναι η λειτουργία του Δημάρχου άλλο τόσο επικίνδυνη είναι για τους δημότες. Είναι επικίνδυνη γιατί όταν χρησιμοποιούνται αστεία επιχειρήματα τότε το αποτέλεσμα της όποιας “διεκδίκησης” είναι η αποτυχία. Έτσι, μια βδομάδα μετά ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε ότι η Καρδίτσα παραμένει σε lockdown. Υπεύθυνοι γι’ αυτό το αποτέλεσμα είναι ο Δήμαρχος και η στενή του παρέα. Είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ απένατι στους εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες και όλους τους δημότες.

Δεν νοιάζονται καθόλου για όλους όσους έχουν μαγαζιά μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις και δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (ΙΚΑ,ΤΕΒΕ,ΕΦΟΡΙΑ,ΕΝΟΙΚΙΑ κ.λ.π.) αφού δεν δουλεύουν. Και ο Δήμαρχος παίζει. Την ίδια ευθύνη, επαναλαμβάνουμε, φέρει και η στενή του παρέα, πού σαν “ουρά” του, παρότι γνώστες του ατοπήματος της επιστολής, καμάρωναν, όπως έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάρκεια της συνεδρίασης. Μικροπολιτική και τίποτα περισσότερο.

Υ.Γ. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που κομπάζει πως ξέρει καλά τα καθήκοντά του, δεν υποχρεούνταν να φέρει το αίτημά μου για συζήτηση στο Σώμα; Όχι απ’ τον κανονισμό, ούτε επειδή το λέω εγώ, αλλά από ηθική υποχρέωση για τη συμπαράσταση των δοκιμαζομένων συμπολιτών μας… Επίσης έρευνα έκανε γιατί δεν  ήρθε μόνο σε μένα (τι  σύμπτωση !!!) το link για να συμμετέχω από την αρχή  στη συνεδρίαση; Ο κ. Σπάνιας ως αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα; Μα ούτε την υποστήριξη της λειτουργίας  του Δ.Σ. δεν μπορούν να διασφαλίσουν; Ούτε τα αυτονόητα δεν μπορούν να εγγυηθούν; Τέτοια ανικανότητα κύριοι; Μυηθήκατε κι εσείς στο χαρακτηριστικό  τρόπο μάνατζμεντ του Δημάρχου…Όλα στο γόνατο..κουτοπονηριά, καλοπέραση. Δυστυχώς για τους δημότες.

Σίγουρα  μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  μαζί με  τη στήριξη των Φορέων της πόλης  θα αποτελούσε πολύ ισχυρό μέσο πίεσης. Αλλά, ως ουρά του Δημάρχου ο κ. Κόντος αρέσκεται κι αυτός στη μικροπολιτική και για την καρέκλα. Ποιος είναι λοιπόν εκτός τόπου και χρόνου κ. Πρόεδρε;

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”




Total
0
Shares
Previous Article
manikas giorgos mouzaki slide

Ετήσιο μνημόσυνο Γεωργίου Μανίκα

Next Article
theoni

Δήλωση-Απάντηση της εταιρίας ΘΕΟΝΗ στο ψήφισμα του Δήμου Μουζακίου

Related Posts