Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο εορτασμός του Πάσχα στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π.) στα πλαίσια εορτασμού του Πάσχα ανέπτυξε δράσεις που στόχο είχαν την συμμετοχή των περιθαλπόμενων παιδιών σε έθιμα και παραδόσεις, αλλά και την γνωριμία και επαφή σημαντικών τοπικών παραγόντων με τα παιδιά.

Ειδικότερα, κορίτσια σχολικής και προσχολικής ηλικίας, συνοδευόμενα από υπαλλήλους του Παραρτήματος και την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ κα Τσιαλκούτη Μαρία, τραγούδησαν τον «Λάζαρο» στον Δήμαρχο Καρδίτσας, κο Φ. Αλεξάκο, στον Αντιπεριφερειάρχη, κο Β. Τσιάκο, καθώς και σε εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στη συνέχεια παιδιά του Παραρτήματος, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καρδίτσας, επισκέφθηκαν την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, προσφέροντας πασχαλινές λαμπάδες στα νοσηλευόμενα παιδιά, ενώ συναντήθηκαν και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κο Β. Βαρελά.
Ακολούθησε επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη, κου Β. Τσιάκου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κου Νούσιου και των περιφερειακών συμβούλων, κου Ψαχούλα και κου Αναγνωστόπουλου στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος για ανταλλαγή ευχών για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, τόσο με το προσωπικό όσο και με τον περιθαλπόμενο πληθυσμό.

Τέλος, εξαιρετική πρωτοβουλία ανέπτυξε η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας, η οποία με την παρότρυνση και σε συνεργασία με τον Pastry chef Θεόδωρο Σέμπρο, επισκέφθηκε το Παράρτημα προσφέροντας στα παιδιά γλυκίσματα που παρασκεύασαν παιδιά και γονείς στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «Σέμπρου» στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται στην πόλη μας από το 1965. Ακολουθώντας, πλέον νέες πρακτικές για την φροντίδα παιδιών με αναπηρίες, επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να αναπτύσσει εξω-ιδρυματικές δράσεις τόσο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών με μέλημα την ολιστική κάλυψη των αναγκών τους, αλλά και την γνωριμία του τοπικού πληθυσμού με μια σύγχρονη μονάδα παιδικής προστασίας.

kepep karditsa

kepep karditsa 1

kepep karditsa 2

kepep karditsa 3




Total
0
Shares
Previous Article

Σωτ. Κουλοκτσής: Πρόχειρο και ανεφάρμοστο το σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Next Article

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού στην Αθήνα