Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας στην 31η συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου 

eosk3
Το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτέμβρη ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), συμμετείχε στην 31η συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου που έγινε στην Μεσσούντα της Άρτας, στις πλαγιές του όρους Κοκκινόλακκος.

Ο Κοκκινόλακκος ή τα Φρούσια όρη των αρχαίων, είναι ένα σχετικά χαμηλό βουνό, μόλις στα 1750μ η ψηλότερη κορυφή του, όμως προσφέρει ανεπανάληπτη θέα στα Τζουμέρκα, τα Άγραφα, το Χατζή, τη Μαρόσα και την κοιλάδα του Αχελώου. Στη βάση του κυλάει ο Αχελώος ποταμός ενώ τον διασχίζουν ρέματα με πιο γνωστό αυτό του Φάγγου. Οι πρόποδές του καλύπτονται από πυκνά δάση φυλλοβόλων ενώ ψηλότερα υπάρχουν κωνοφόρα και λίγο χαμηλότερα από τις κορυφές κυριαρχούν υποαλπικά λιβάδια.

Η επιλογή όμως του Κοκκινόλακκου δεν έγινε μόνο για αυτό το λόγο. Τα Φρούσια όρη, όπως τα Άγραφα και τόσα άλλα βουνά της χώρας μας απειλούνται. Μία απειλή που γίνεται στο όνομα της ”πράσινης” ανάπτυξης  και είναι στις περιοχές, που σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας πρόκειται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.

Το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία του χωριού έγιναν εκδηλώσεις, και από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), έγινε εκτενή παρουσίαση για τα Άγραφα και για τον αγώνα που γίνεται για την προστασία τους, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές πεζοπορίες, όπου τα μέλη του συμμετείχαν και στις τρεις, με το μονοπάτι να περνάει από το μνημείο και το σημείο που σκοτώθηκε ο  Άρης Βελουχιώτης στο φαράγγι του Φάγκου, όπου εκεί χωρίστηκαν οι ομάδες, άλλοι για την κορυφή και άλλοι για μπάνιο και river trekking στον Αχελώο.
eosk2
eosk1




Total
0
Shares
Previous Article
sport 1

Σ.Π.ΟΡ.Τ. – ΛΑΚΜΟΣ κορυφές Πύργος, Στακόκκαλα

Next Article
karagiorgou

Ετήσιο Μνημόσυνο Στέλλας Καραγιώργου