Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Βόλου στη Διεθνή Έκθεση τουρισμού του Βερολίνου

Στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ που διεξήχθη στο Βερολίνο από 9-13 Μαρτίου έδωσε δυναμικά το παρών ο Δήμος Βόλου με τη συμμετοχή σε ενιαίο περίπτερο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο χώρο της Ελλάδας ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ. Προβάλλοντας το συνολικό τουριστικό προορισμό με το λογότυπο VOLOS PELION IT’S TRUE , απέσπασε το έντονο ενδιαφέρον τόσο των επαγγελματιών του τουρισμού όσο και των επισκεπτών, σε μία έκθεση που αποτελεί τουριστικό χρηματιστήριο.

Μέρος της ITB είναι το ITB CONVENTION, κατά τη διάρκεια του οποίου αναλύονται τα πιο σημαντικά ζητήματα στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και παρουσιάζονται λύσεις και παραδείγματα επιτυχημένων πρακτικών για τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις. Για τρίτη συνεχή χρονιά αύξηση σημείωσε ο αριθμός των Γερμανών τουριστών που πραγματοποίησαν το κύριο ταξίδι των διακοπών τους στην Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι των Τour Οperators είναι αισιόδοξοι για την πορεία της τουριστικής κίνησης από τη Γερμανία στην Ελλάδα και τονίζουν, ότι τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, είχε συνολικά ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού.

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε σε workshop που πραγματοποιήθηκε στις 10-3-2016 για ταξιδιωτικούς bloggers που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ. σε συνεργασία με τον Τ.Ο. Thomas Cook και την αεροπορική εταιρία Condor στο CityCube Berlin, όπου παρουσιάστηκε video του Βόλου και του Πηλίου, διανεμήθηκε διαφημιστικό υλικό της περιοχής τόσο έντυπο όσο και ηλεκτρονικό και αναμνηστικά με προϊόντα τοπικού χαρακτήρα.
Σημαντική υπήρξε και η προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας σε πακέτα δωρεάν διανυκτερεύσεων που κληρώθηκαν σε επισκέπτες του περιπτέρου της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της έκθεσης, παράλληλα με τις εκδηλώσεις μουσικών – καλλιτεχνικών προγραμμάτων και Show Cooking που έλαβαν χώρα.
Στην έκθεση παρευρέθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος οι οποίοι επισκέφτηκαν το περίπτερο του Δήμου.

Έντονη υπήρξε η παρουσία επαγγελματιών του τουριστικού τομέα και εκπροσώπων φορέων της Μαγνησίας οι οποίοι πραγματοποίησαν πολλές Β2Β συναντήσεις στο πλαίσιο της προώθησης του τουριστικού προϊόντος διεθνώς και της αύξησης της τουριστικής κίνησης. Το Δήμο Βόλου υπηρεσιακά εκπροσώπησε η πρ/νη του Τμήματος Τουρισμού, κα Κατερίνα Ρηγούλια ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε από τα στελέχη της, κ.κ. Αργύρη Μεριά και Νατάσσα Καλύβα.




Total
0
Shares
Previous Article

Την παράκαμψη του Ελληνοπύργου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Next Article

Εκδήλωση τιμής στο Νέο Φάληρο για τον Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη

Related Posts

OLYMPIC CYPHER 3
Διαβάστε περισσότερα

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων ο Βόλος

Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Δήμο Βόλου σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Επιτροπή και την Γαλλική Πρεσβεία, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024.