Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Τρικκαίων βράβευσε φοιτητές και αθλητές που αρίστευσαν και πρώτευσαν

Ο Δήμος Τρικκαίων βράβευσε φοιτητές και αθλητές που αρίστευσαν και πρώτευσαν

 

Δεκατρία τρικαλινά παραδείγματα επτυχίας

Ο Δήμος Τρικκαίων βράβευσε από το Κληροδότημα Παληχώρη νυν φοιτητές και αθλητές που αρίστευσαν και πρώτευσαν

Παπαστεργίου: Εργαζόμαστε για να επιστρέψουν και να εργαστούν στα Τρίκαλα

Στάση ζωής και αγώνας για την ευόδωση των στόχων: αυτό ήταν το μήνυμα της σεμνής τελετής που το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Ηταν μια τελετή κατά την οποία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων απέδωσε τους επαίνους και τα χρηματικά βραβεία σε μαθητές και αθλητές έτους 2018 από το Κεφάλαιο Αυτοτελούς Διαχείρισης «Κληροδότημα Αλεξάνδρας χας Χρ. Παληχώρη».

Αυτά, αφορούσαν σε 12 τρικαλινούς/ες μαθήτριες και αθλητές/τριες, καθώς και σε 1 μαθήτρια από την Καστανιά Καλαμπάκας, όπως όρισε η διαθέτιδα. Οι νυν φοιτητές/τριες και οι αθλητές/τριες ουσιαστικά επιβραβεύτηκαν για την προσπάθεια και την επίτευξη των στόχων τους. Όπως εύστοχα παρατήρησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, η λιτή αυτή τελετή συμπυκνώνει την αριστεία, την προσφορά μέσω δωρεάς στον Δήμο Τρικκαίων και τη συνδρομή των αρωγών στις προσπάθειες όλων, όσοι βραβεύτηκαν.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναρωτήθηκε: «τι θα ήταν τα Τρίκαλα χωρίς τον Μύλο Ματσόπουλου;». Εδωσε με τον τρόπο αυτόν, για άλλη μια φορά, τη διάσταση και την ουσία των δωρεών που γίνονται προς τον Δήμο Τρικκαίων και αξιοποιούνται πολλαπλώς και καταλλήλως. Και τόνισε, ότι η προσπάθεια του Δήμου συνίσταται στη δημιουργία όρων και προϋποθέσεων, ώστε οι αυριανοί επιστήμονες, να μπορούν να επιστρέψουν στα Τρίκαλα για εργασία, σταματώντας πλέον την αφαίμαξη που εσχάτως παρατηρείται.

Η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Σοφία Αλεστά επίσης συνεχάρη τους βραβευθέντες, επισημαίνοντας ότι έλαβαν την ηθική ικανοποίηση «να είναι άριστοι και πρώτοι». Σφόδρα συγκινημένος ο τ. Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, καθώς βράβευσε τον γιο τού πρόωρα απόντα από την τρικαλινή κοινωνία, γιατρού νευρολόγου Γιάννη Παπακωνσταντίνου, τον Αχιλλέα Παπακωνσταντίνου. Ο οποίος, όπως επεσήμανε ο τ. Δήμαρχος, διαθέτει τις μεγάλες παρακαταθήκες του πατέρα του και της μητέρας του Καλλίνας Μπασλή, γινόμενος πλέον ένας Ασκληπιάδης, καθώς ομοίως σπουδάζει την Ιατρική Επιστήμη.

Η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βάσω Κάκλα έδωσε την ευχή, «να είστε πρώτοι, αν είστε άνθρωποι», ενώ ο εκπροσωπών την Περιφέρεια Θεσσαλίας, περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Τσίγκας, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη. Και ανέφερε ότι αυτό το βραβείο, ανήκει μεν στους μαθητές και αθλητές, αλλά και σε όλη την κοινωνία.

Η τελετή διοργανώθηκε από το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, με τη συνδρομή του αρμόδιου τμήματος της Δ/νσης Οικονομικών, ενώ σημειώνεται ότι είχε ξεκινήσει να υλοποιείται από τον τ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Μπάρδα.

Παρά το κρύο, δε, η τελετή ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης από γονείς, συγγενείς, φίλους των νέων παιδιών, άξιων τέκνων των Τρικάλων.

Βραβεύθηκαν οι νυν φοιτητές/τριες:

  1. Ελισάβετ Νεκτ. Ανδρεανίδη ΙΑΤΡΙΚΟ –(ΣΣΑΣ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  2. Αχιλλέας Ιωάν. Παπακωνσταντίνου ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΘ
  3. Ζαχαρένια Ιωάν. Μητσιάδη ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑ
  4. Σταυρούλα Απ. Σπαθή ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑ
  5. Αριάνδη Μιχ. Παναγιώτου ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ
  6. Λαουρεντιάν Ηλία Γκούμε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ
  7. Μαρία Γεωργίου Τσάλλα, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Βραβεύθηκαν οι αθλητές/τριες (σε πρωταθλητές στίβου σε νομαρχιακό επίπεδο που πραγματοποιούνται στα Τρίκαλα από τον Γυμναστικό Σύλλογο Τρικάλων, όπως αναφέρει η διαθέτιδα):

  1. Παναγιώτης Ευθ. Νάκος (Επί 16 χρόνια αθλητής του ΓΣΤ και πρώτος στα 800 μ. στους αγώνες «Παληχώρη 2017»)
  2. Αντώνιος Νικ. Παπαγεωργίου (Χάλκινος πρωταθλητής Ελλάδας νέων στο Δέκαθλο)
  3. Θεόδωρος Γεωργίου Κατσιώπης (Χάλκινος πρωταθλητής Ελλάδας παίδων – κορασίδων στα 1500 μ.)
  4. Ευσταθία Αποστ. Φλώρου (Πρωταθλήτρια εφήβων – νεανίδων στα 5.000 μ.)
  5. Νικολέτα Γεωργίου Χαλαβάζη (Νικήτρια στο Αλμα εις Τριπλούν στους αγώνες «Παληχώρη 2017»)
  6. Αρτεμις Γεωργίου Μόκκα (Χάλκινη πρωταθλήτρια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων)



Total
0
Shares
Previous Article
Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Σκουντή "Είμαστε πια πρωταθλητές"

Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Σκουντή "Είμαστε πια πρωταθλητές"

Next Article
tileoptiko girisma Oksias slide

Τηλεοπτικό αφιέρωμα στο χωριό της Οξυάς

Related Posts