Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Τρικκαίων στην πρόκληση της «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης»

Ο Δήμος Τρικκαίων στην πρόκληση της «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης»

 

Στόχους και δράσεις παρουσίασε ο Δημήτρης Παπαστεργίου σε συνέδριο των κορυφαίων ελληνικών εταιρειών συμβούλων μάνατζμεντ

Σε μα πολύ σημαντική εκδήλωση – συζήτηση για την πορεία της Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Τρικκαίων στη νέα εποχή, παρενέβη ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Επρόκειτο για το συνέδριο του ΣΕΣΜΑ με τίτλο «4η Βιομηχανική Επανάσταση – Το Ανθρώπινο Δυναμικό στη Νέα Ψηφιακή Εποχή». Ο ΣΕΣΜΑ είναι ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) ένα μη κερδοσκοπικό, επιστημονικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1991 από τις 23 μεγαλύτερες και πλέον γνωστές εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαστεργίου, ανέπτυξε στο πάνελ των ομιλητών – στελεχών σε άκρως επιτυχημένες εταιρείες, το όραμα του Δήμου Τρικκαίων συνολικότερα για τον πολίτη. Ουσιαστικά αναφέρθηκε στο τρίπτυχο Καινοτομία – Συνεργασία – Στοχοθεσία, τονίζοντας ότι η ίδια η κοινωνία θέτει τους στόχους και δρα μέσα από τον Δήμο και για τον Δήμο ως σύνολο πολιτών. Υπενθύμισε ότι οι δραστηριότητες στον τομέα της τεχνολογίας δεν σχετίζονται απλώς με την πληροφορική. Αντιθέτως, θέτουν την πληροφορική στην υπηρεσία των πολιτών. Με βάση τις ανάγκες των ίδιων και της καθημερινότητας, σε όλα τα επίπεδα (ποιότητας ζωής, αθλητισμού, Εμπορικών δραστηριοτήτων κ.α.). Αναφέρθηκε, επίσης, στην όλη δραστηριότητα του Smart Trikala, σε συνδυασμό με την βελτίωση των οικονομικών του Δήμου, την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων από Ελλάδα και ΕΕ, τη δημιουργία προοπτικής βάσει της υπάρχουσας κατάστασης της κοινωνίας και των αναγκών των πολιτών. Τέλος, σημείωσε ότι ο Δήμος Τρικκαίων θέτει στόχους με βάση την Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ, προσαρμοζόμενη στις ανάγκες των Τρικάλων και της περιφέρειας του Δήμου Τρικκαίων, κατόπιν αξιολόγησης και ιεράρχησης των ξεχωριστών δράσεων, που πλέον τίθενται ως σύνολο: Σχέδιο Ασκληπιός, Ιαματικός Πόρος Ριζώματος, Smart Farming, Μύλος των Ξωτικών, Πολιτισμός, Open Mall, αναδιαρθρώσεις εμπορικών – τουριστικών διαδρομών κ.α.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Διοικητού Θεόδωρου Β. Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

 Στο ίδιο πάνελ, με θέμα τις ανάγκες της αγοράς σε δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού στη νέα ψηφιακή εποχή, συμμετείχαν ο κ. Πάνος Δημητρίου, CEO Generali Hellas, ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΕΜΕΣ ΑΕ (Costa Navarino), ο κ. Ιωάννης Κ. Μαθιός, Πρόεδρος ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε., ο κ. Ευστράτιος Μολυβιάτης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και ο κ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ACCENTURE, ενώ τη συζήτηση συντόνισαν η κυρία Νατάσα Κουμπουρέλου, Αν. Γεν. Γραμματέας ΔΣ ΣΕΣΜΑ, Senior Manager EY, και ο κ. Λεωνίδας Παπαϊωάννου, Μέλος ΔΣ ΣΕΣΜΑ, Director PwC Business Solutions AE

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των μελών του ΣΕΣΜΑ: ACCENTURE, BPM, DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING, EY, EUROPEAN PROFILES, K & O ADVISORY, KPMG, NOISIS Σύμβουλοι Ανάπτυξης, PwC, PLANNING, REMACO, Crowe SOL, STOCHASIS, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, και την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Μεγάρου Καρατζά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και χορηγός διαδικτυακής επικοινωνίας το site Naftemporiki.gr.

Γραφείο Τύπου Δήμου Τρικκαίων

sesma1

sesma2




Total
0
Shares
Previous Article
BhnmAABNODHcAAAAABJRU5ErkJggg==

Η Τραγωδία των Κοινών - Χθές Σήμερα Αύριο - Διδάγματα και Διδαχές

Next Article
Διεθνής κινηματογραφική παραγωγή στα Τρίκαλα αναζητά κομπάρσους

Διεθνής κινηματογραφική παραγωγή στα Τρίκαλα αναζητά κομπάρσους

Related Posts