Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει για τα μέτρα αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης

dimarxeio trikalon

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει για τα μέτρα αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι ισχύει από το πρωί της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2020, η απόφαση της κυβέρνησης που θέτει την Π.Ε. Τρικάλων σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε όλη την Π.Ε. Τρικάλων και στον Δήμο Τρικκαίων ισχύουν τα εξής:

  • Απαγορεύεται η λειτουργία χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ισχύει ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διαθέτουν κωδικούς take away και delivery, δεν ισχύει η απαγόρευση για το ωράριο. Ισχύουν, όμως, η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου και η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα.

Επίσης, παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα που αφορούσαν σε χρήση μάσκας από τους/τις εργαζόμενους/ες, τήρηση αποστάσεων ανάμεσα σε τραπέζια, καθώς και όλες οι υπόλοιπες διατάξεις για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, για όλο το διάστημα στο οποίο παραμένουν ανοιχτοί.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες, από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 16-09-2020 μέχρι τις 06:00 της Τετάρτης 30-09-2020.

Η απόφαση ελήφθη από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά , κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναγράφεται στο ΦΕΚ 3949/15-9-2020, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με τα αντίστοιχα, κατά παράβαση, πρόστιμα.




Total
0
Shares
Previous Article
Κ. Τσιάρας: Αυξάνονται κατά πέντε οι οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Κ. Τσιάρας: Αυξάνονται κατά πέντε οι οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Next Article
Αναβάλλεται για φέτος η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων στα Τρίκαλα

Αναβάλλεται για φέτος η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων στα Τρίκαλα