Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Σοφάδων τίμησε την Τρίτη Ηλικία με μια ξεχωριστή βραδιά αγάπης και γλεντιού

trti ilikia10

Ο Δήμος Σοφάδων τίμησε την Τρίτη Ηλικία με μια ξεχωριστή βραδιά αγάπης και γλεντιού

Μια από εκείνες τις πραγματικά όμορφες βραδιές, που τιμούν τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και που κάνουν τα πρόσωπά τους να λάμπουν από χαρά γιατί νοιώθουν πως αποτελούν σημαντικό πυλώνα της ελληνικής κοινωνίας, διοργάνωσε η ΔΗ.ΚΟΙ.Ε.ΔΣ και ο Δήμος Σοφάδων.

Στην κατάμεστη κεντρική πλατεία των Σοφάδων το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουνίου ήταν αφιερωμένο στην Τρίτη Ηλικία με φαγητό, κρασί, ζωντανή μουσική, αλλά πάνω απ’ όλα με καλή διάθεση.

Ο Δήμος Σοφάδων άλλωστε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει τους ηλικιωμένους συνδημότες να παραμείνουν ενεργοί, με ζωντάνια και δυναμισμό, απολαμβάνοντας τη ζωή τους.

Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της προέδρου της ΔΗ.ΚΟΙ.Ε.ΔΣ κ. Θώμης Καφάση. Αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν τόνισε μεταξύ άλλων:

“Η  Τρίτη Ηλικία είστε οι δικοί μας άνθρωποι. Οι γονείς μας, οι θείες και οι θείοι μας, οι γιαγιάδες, οι παππούδες μας … πρόσωπα  αγαπημένα… και στα πρόσωπά σας βλέπω τους δικούς μου γονείς που έχω χάσει.

Είστε άνθρωποι που κουραστήκατε στην ζωή σας, που μας μεγαλώσατε και σας οφείλουμε πολλά. Και είμαστε εδώ απόψε για να ενώσουμε τα χέρια μας αλλά και τις καρδιές μας! Θέλω να ξέρετε ότι προσωπικά δεν σας θεωρώ απόμαχους της ζωής, αλλά δεύτερα νιάτα!!  Ο σεβασμός και η αγάπη μας είναι δεδομένες. Η Διοίκηση του Δήμου και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα οινοποιεία «ΦΙΛΙΑ ΓΗ» και ΜΕΝΕΛΑΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ – ΚΟΙΘΑΣ ΘΩΜΑΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΕ αλλά και τους μουσικούς Χρήστο Διαμαντή, Φώτη Μπότη, Δημ. Μανούκα, Χρ. Στεργίου, Σερ. Κοντό, Σωτ. Κολύβα και Κώστα Εξαρχο.

Χαιρετισμό  εν συνεχεία απηύθυνε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Ηλίας Γώγος.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τόνισε:

«Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, όλοι εσείς κουβαλάτε τη σοφία η οποία είναι πολύτιμη σε όλους εμάς.  Δεν θα μπορούσαμε χωρίς αυτή και πραγματικά είστε άνθρωποι που έχετε ακόμα να προσφέρετε πολλά σε αυτή την κοινωνία. Η εκδήλωση αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής σε ανθρώπους που πρόσφεραν τα μέγιστα στον τόπο μας και που παραμένουν ακόμα ενεργοί στην στήριξη του οικογενειακού θεσμού.  Τιμούμε όλους εσάς που είστε ο απαραίτητος κρίκος για μια ισορροπημένη κοινωνία, αφού αποτελείτε  πηγή αξιών, γνώσεων και ενεργά κύτταρα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας.   Σας  θέλουμε συμμέτοχους και ενεργούς σε κάθε μας βήμα».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Καραγιάννης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας. Το μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί ανέγνωσε ο εκπρόσωπός του κ. Βασίλης Κουκουλέτσος. Ο Υπουργός σημείωσε:

«Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς μας, πρόσωπα αγαπημένα  από το συγγενικό ή φιλικό μας περιβάλλον. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τα μαθήματα ζωής που μας έδωσαν. Να σας συγχαρώ για την αξιέπαινη πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε αυτή την όμορφη βραδιά.»




Total
0
Shares
Previous Article
Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Δημήτρης Παπακωστας: Συνεχίζεται η ραθυμία Υπηρεσιών Περιφ Θεσσαλίας -στασιμότητα ασφαλτόστρωσης σε Αετοχωρι Ανατ Αργιθέας

Next Article
vaseis panellinies

Αύριο Τρίτη 28-6-2022 μετά τη 13.00 μμ θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ