Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Πύλης και η Κοινότητα Πιαλείας τιμούν τον Βασίλη Τσαβαλιάρη – Τον πρώτο Έλληνα στρατιώτη που έπεσε την 28η Οκτωβρίου 1940

«23α ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΑ» Εκδήλωση προς τιμήν του πρώτου πεσόντα Έλληνα στρατιώτη την 28η Οκτωβρίου 1940 - Ο Δήμος Πύλης και η Κοινότητα Πιαλείας τιμούν τον Βασίλη Τσαβαλιάρη

Ο Δήμος Πύλης και η Κοινότητα Πιαλείας τιμούν τον Βασίλη Τσαβαλιάρη – Τον πρώτο Έλληνα στρατιώτη που έπεσε την 28η Οκτωβρίου 1940

«…Ήταν 28 Οκτωβρίου 1940. Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ώρα 5η πρωϊνή. Η σάλπιγγα έδινε το σύνθημα της μάχης, ως ένα προσκλητήριο στον υπέρτατο Αγώνα για την Ελευθερία. Πίσω από τα σκόπευτρα με το δάκτυλο στην σκανδάλη οι φρουροί των φυλακίων προσπαθούσαν να διαπεράσουν το σκοτάδι.

Απέναντι σε απόσταση λίγων μέτρων ο εχθρός είχε αρχίσει την επίθεση του. Προτού ακόμα εκπνεύσει το τελεσίγραφό τους οι Ιταλοί είχαν εξαπολύσει τις ταξιαρχίες τους και οι πρώτες σφαίρες έσκιζαν την νυχτερινή σιωπή πάνω στα βουνά της Ηπείρου.

Εκεί στην γραμμή των συνόρων σε ένα απομακρυσμένο φυλάκιο έπεφτε νεκρός, ο πρώτος Έλληνας στρατιώτης ο Βασίλης Τσιαβαλιάρης. Ήταν μόλις 28 χρόνων…».

Την μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΗ τιμούμε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 στην Πιαλεία.

Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης – πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Δήμος Πύλης και η Κοινότητα Πιαλείας τιμούν τον Βασίλη Τσαβαλιάρη

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο, παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

10:45: Προσέλευση επισήμων – Κεντρική Πλατεία Πιαλείας
11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση  με το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων  IΩΑΝΝΗΣ  ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ»
11:10: Κατάθεση στεφάνων
11:20: Παρουσίαση 1ου Πολεμικού Ανακοινωθέντος Έπους 28ης Οκτωβρίου 1940      Προσκλητήριο πεσόντων
11:25: Σύντομοι Χαιρετισμοί επισήμων
11:30: Κεντρική Ομιλία από τον κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ- πρώην Υπουργό  Εθνικής Άμυνας, εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
11: 35: Παρουσίαση ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού σχολείου Πιαλείας.
11:50: Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
12:00: Λήξη εκδήλωσης




Total
0
Shares
Previous Article
psaxoulas orestis

Χαιρετισμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του Υποψηφίου Δημάρχου Σοφάδων Ορέστη Ψαχούλα

Next Article
Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Αποδοχή της Διαφορετικότητας» στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Αποδοχή της Διαφορετικότητας» στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου