Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Μουζακίου βασικός υποστηρικτής της μεγάλης καλλιτεχνικής εκδήλωσης στη Σπηλιά του Καραϊσκάκη

spilia karaiskaki blue 1821

Ο Δήμος Μουζακίου βασικός υποστηρικτής της μεγάλης καλλιτεχνικής εκδήλωσης στη Σπηλιά του Καραϊσκάκη

Μπροστάρης στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού Καρδίτσας και όχι μόνον, ο Δήμος Μουζακίου με το ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα), στηρίζει δυναμικά τη μεγαλειώδη ιστορική και επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 9μμ, σε διαμορφωμένο χώρο εξοχικής τοποθεσίας κοντά στη Σπηλιά όπου γεννήθηκε ο Αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης.

eksoterikos xoros spilia karaiskaki Mavrommati 1 eksoterikos xoros spilia karaiskaki Mavrommati 2 eksoterikos xoros spilia karaiskaki Mavrommati 3

Στην ξεχωριστή εκδήλωση, την οποία επιμελείται ο Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας κ. Νίκος Ευθυμιάδης, συμμετέχουν 150 μουσικοί εκτελεστές, μεταξύ των οποίων είναι και η διάσημη 55μελής Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, εντυπωσιακές θα είναι η παρουσίες της Σχολικής Χορωδίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής, της Αγγλίδας υψιφώνου Sophie Gallagher, του Λιβανέζου τενόρου Joseph Dahdah και του Γερμανού βαρύτονου Leonard Geiger.  Επίσης, θα ερμηνευτεί υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη το κορυφαίο Ορατόριο του μεγάλου Αυστριακού  κλασσικού συνθέτη Ιωσήφ  Χάϋδν, «Δημιουργία».

Η διοργάνωση είναι πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προβολή της Σπηλιάς του Αθάνατου Ήρωα, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στο πλαίσιο του 40ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και τελεί υπό την αιγίδα των  Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Ε.Ο.Τ.. Συνδιοργανώτρια είναι η Περιφέρεια  Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα  Καρδίτσας), ενώ, τη στήριξή του παρέχει και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

spilia karaiskaki Mavrommati 22

Το βράδυ της 29ης Ιουνίου πλήθος κόσμου αναμένεται να παρακολουθήσει τη μοναδική μουσική συναυλία, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά την κοινή προσπάθεια αξιοποίησης και διάδοσης ενός σπάνιου ιστορικού μνημείου του Νομού Καρδίτσας, της Σπηλιάς του Καραϊσκάκη, η οποίας έχει τεράστια πολιτιστική αξία για τον τόπο μας.

Την παρουσίαση θα κάνει ο κορυφαίος Έλληνας στο είδος του κ. Αλέξης Κωστάλας.

Υπογραμμίζεται ότι προκρατήσεις θέσεων γίνονται στα τηλέφωνα:

  • 24453 – 50108 Γραφείο Τύπου Δήμου Μουζακίου – Ώρες: 10πμ έως 1μμ.
  • 24410 – 75440 Γραμματεία Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας: Πρωί & Απόγευμα.



Total
0
Shares
Previous Article
Με επιτυχία η ημερίδα «Πρόσφυγες και Αρχεία 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

Με επιτυχία η ημερίδα «Πρόσφυγες και Αρχεία 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

Next Article
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Ενημέρωση ψηφοφόρων για την εκλογή προέδρου στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 - ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Περιοδείες κλιμακίων υποψηφίων βουλευτών σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου - Απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη σηκώνει ασπίδα αυταρχικότητας με ματ και χημικά - Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2023 προβλέπεται από τον ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση»

Ντροπή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι απλήρωτες εφημερίες των γιατρών