Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας

Στις 16/9 στην Κεντρική Πλατεία εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τη δωρεά μυελού των οστών και στις 19/9 η Λαμπαδηδρομία της Φλόγας της Αγάπης στην Καρδίτσα 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δ. Καβάλα, τον Αντιπρόεδρο κ. Χρ. Ψαρρή και το μέλος κ. Απ. Γκαβαλέκα, είχε την Τετάρτη 30/8 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας με τον Σύλλογο για την υλοποίηση το επόμενο διάστημα δύο σημαντικών εκδηλώσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της δωρεάς μυελού των οστών και της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ειδικότερα ο Σύλλογος, -ο οποίος σημειωτέον είναι πιστοποιημένος φορέας παροχής κοινωνικών υπηρεσιών- ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ΚΕΔΜΟΠ είναι κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών και εγγράφει εθελοντές στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, ώστε να βοηθά ασθενείς με καρκίνο του αίματος, με μόνη ελπίδα τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, να βρουν συμβατό εθελοντή δότη που θα τους «χαρίσει» ζωή.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντής Δότη Μυελού των Οστώ που έχει καθιερωθεί να γίνεται το τρίτο Σάββατο του Σεπετεμβρίου. Για το 2017 η ημέρα αυτή είναι η 16η Σεπτεμβρίου, οπότε και  ο Σύλλογος Εθελοντών  Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας με την υποστήριξη του Δήμου θα πραγματοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στήνοντας περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, αλλά και οργανώνοντας λήψεις δειγμάτων σάλιου από όσους θέλουν να γίνουν εθελοντές μυελού των οστών.

Επίσης ο Σύλλογος, σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας και άλλους τοπικούς φορείς οργανώνει τις εκδηλώσεις για την υποδοχή της  “Φλόγας της Αγάπης” της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος που θα διέλθει από την πόλη μας την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, ο Σύλλογος θα έχει ενεργό συμμετοχή στους αγώνες δρόμου 5000μ. και 10000μ που θα συνδιοργανώσει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Καρδίτσας με τον αθλητικό σύλλογο ”Περσέας” Καρδίτσας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Ο κ.Αλεξάκος συνεχάρη τα μέλη της Διοίκησης για την έντονη κοινωνική δράση που αναπτύσσει ο Σύλλογος και ταυτόχρονα τους ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία με το Δήμο. Τα μέλη του Συλλόγου με τη σειρά τους ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την υποστήριξη του Δήμου, τόσο με τη “φιλοξενία” τους σε δημοτικό ακίνητο, όσο και για την απαλλαγή των γραφείων αυτών από τα δημοτικά τέλη.




Total
0
Shares
Previous Article

Επισκέψεις του Δημάρχου Καρδίτσας σε Τοπικές Κοινότητες

Next Article

Ο Δήμος Καρδίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας