Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Καρδίτσας και η Αναγέννηση

Αναφορικά με δημοσιεύματα και αναρτήσεις που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας με την Αναγέννηση, από τη Διοίκηση του Δήμου ανακοινώνονται τα εξής:

“Αναρωτιούνται πολλοί, γιατί δεν απαντούμε στις συνεχείς ανακοινώσεις φίλων της Αναγέννησης και της ίδιας της ομάδας, καθώς και στα σχόλια – πολλές φορές υβριστικά – φανατικών οπαδών. Ο λόγος είναι απλός. Δεχόμαστε στωικά όλον αυτόν τον καταιγισμό άδικων κατηγοριών, γιατί πιστεύουμε στη συνεννόηση και στην συνεργασία κι όχι στην ανούσια αντιπαράθεση. Όπως θα φανεί στη συνέχεια επιμένουμε στη συνεργασία παρά τον συνεχή τορπιλισμό της.

Επί της ουσίας τώρα. Ως διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας θεωρούμε ότι η Αναγέννηση εκπροσωπεί επάξια την πόλη και μέσω της παρουσίας της στο χώρο της FOOTBALL LEAGUE, την διαφημίζει σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα συμβάλλει στην οικονομική ζωή της πόλης με τα έσοδα που έρχονται στην πόλη μας από τις διανυκτερεύσεις των ομάδων στα ξενοδοχεία της πόλης και από τις επισκέψεις οπαδών των αντιπάλων ομάδων.

Από την πλευρά μας αναγνωρίζοντας την συνεισφορά της ομάδας στην οικονομική ζωή της πόλης στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθειά της και από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας εκδηλώσαμε αυτό το ενδιαφέρον.

Αρχικά αγοράσαμε με προσωπικές μας δαπάνες 10 εισιτήρια διαρκείας και μέσω αυτών εκφράσαμε την βούληση να κάνουμε κοινή καμπάνια με την ομάδα να παροτρύνουμε και άλλους συνδημότες να κάνουν το ίδιο, κάτι που η Αναγέννηση δεν το αξιολόγησε ως αναγκαίο.

Στη συνέχεια προκαλέσαμε σύσκεψη με την ομάδα, όπου συμφωνήσαμε σε αμοιβαίες κινήσεις και υποχρεώσεις. Η Αναγέννηση να ρυθμίσει το τμήμα των χρεών της προς τον ΔΟΠΑΚ που αφορά στην υποχρέωση καταβολής του 15% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων από τα εισιτήρια και εμείς να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθειά τους, συμβάλλοντας στα μέτρα των δυνατοτήτων μας. Και για να μην υπάρχει παρανόηση, η μη είσπραξη του ποσοστού του 15% από τις εισπράξεις, σημαίνει παράβαση καθήκοντος και ποινική δίωξη για το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΠΑΚ και τους υπαλλήλους αυτού. Η προστασία όλων αυτών μας κάνει να επιμένουμε στη διευθέτηση του χρέους.

Συγκεκριμένα αναλάβαμε για τον πρώτο χρόνο να καλύψουμε με δικές μας δαπάνες – χωρίς επιβάρυνση του Δήμου – το ποσό που απαιτούνταν (περίπου 3.000 €) και για τα επόμενα χρόνια το 80% αυτού του ποσού. Επίσης να είμαστε αρωγοί στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου στα ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της εικόνας του σταδίου. Επίσης υποσχεθήκαμε κάτι που επαναλάβαμε και στις τρεις φορές που συναντηθήκαμε ότι το σύνολο των εισπράξεων του ΔΟΠΑΚ από την Αναγέννηση θα επιστρέφει άμεσα σε εργασίες αναβάθμισης του σταδίου σε συνεργασία με την ομάδα. Ακόμη συμφωνήσαμε η Αναγέννηση να μη δώσει ούτε ένα € για δαπάνες του σταδίου (πετρέλαιο, διάφορες εργασίες) αλλά εάν υπάρχουν τέτοια χρήματα να δίνονται για εξόφληση χρεών και την ίδια στιγμή να τιμολογούνται από τον ΔΟΠΑΚ για τις ανάγκες της Αναγέννησης. Συμφωνήσαμε, όμως στη συνέχεια υπήρξε υπαναχώρηση από την πλευρά της διοίκησης της Αναγέννησης.

Πριν το καλοκαίρι – με αφορμή τη ρύθμιση των 100 δόσεων – προκαλέσαμε νέα σύσκεψη. Πάλι συμφωνήσαμε με τη διοίκηση της Αναγέννησης να μπει στη ρύθμιση και εμείς να αναλάβουμε σχεδόν το σύνολο των δόσεων μέχρι το 2019 που διαρκεί η θητεία μας. Σημειώνεται ότι η ΠΑΕ Αναγέννηση χρωστάει στον ΔΟΠΑΚ – με το παρόν ΑΦΜ – το ποσό των 25.277 €. Επίσης χρωστάει ακόμη 111.200 € με άλλα τέσσερα ΑΦΜ, για τα οποία βρίσκεται σε δικαστική διένεξη με τον ΔΟΠΑΚ. Δυστυχώς και πάλι υπήρξε νέα υπαναχώρηση με το αιτιολογικό ότι η ένταξη στη ρύθμιση αποτελεί και προσωπική αποδοχή του χρέους, από τον πρόεδρο της ομάδας.

Ακολούθησε νέα συνάντηση πριν 10 μέρες, με τον πρόεδρο της Αναγέννησης ο οποίος υποσχέθηκε ότι από φέτος θα είναι συνεπής στην καταβολή του ποσοστού 15% από τις ακαθάριστες εισπράξεις από τα εισιτήρια. Εμείς από την πλευρά μας υποσχεθήκαμε ότι θα πληρώνουμε στον ΔΟΠΑΚ για εξόφληση παλαιών χρεών, περί τις 2.500 € ετησίως, από δικούς μας πόρους κι όχι του Δήμου, αγορά διαρκείας κ.λπ. Πριν «αλέκτωρ λαλήσει» ο πρόεδρος της Αναγέννησης υπαναχώρησε και πάλι. Απαίτησε να υπογράψει ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ και παλιά δόξα της Αναγέννησης, Μιχάλης Τάντος, ότι εισέπραξε το ποσοστό 15% επί των εισπράξεων χωρίς αυτός να το καταβάλλει.

Σημειώνεται ότι στις συναντήσεις μας ήταν και εκπρόσωποι της Αναγέννησης και πάντα ο Θεοδόσης Κατσάρας τον οποίον καλούμε να επαληθεύσει ή να διαψεύσει όσα αναγράφονται.

Σε μια συνεργασία χρειάζονται δύο. Από την πλευρά μας ως Δήμος θέλουμε τη συνεργασία και να βοηθήσουμε. Όμως πρέπει και η άλλη πλευρά να τηρεί, όσα συμφωνούμε. Μέχρι τώρα πρώτη φορά συναντούμε τρεις υπαναχωρήσεις σε τρεις συμφωνίες.

Καταληκτικά, θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα στα πλαίσια των ασφυκτικών οικονομικών δυνατοτήτων μας. Για να έχουν οι δημότες μια εικόνα της δεινής θέσης του Δήμου λέμε ότι πέραν των 30 και πλέον εκατομμυρίων € χρεών, χρωστάμε άμεσα σε Καρδιτσιώτες προμηθευτές μας 1.100.000 € και σε άλλους, μέσω δικαστικών αποφάσεων ακόμη 600.000 €.

Παρά τις οικονομικές μας δυσκολίες, θα σπείρουμε το γήπεδο στο προσεχές χρονικό διάστημα που η ομάδα θα έχει δυο συνεχή εκτός έδρας ματς και θα το επαναλάβουμε την άνοιξη για την κατά το δυνατό βελτίωση του αγωνιστικού χώρου. Επίσης παρεμβαίνουμε, όπου απαιτείται για να κρατάμε το αθλητικό κέντρο σε υποφερτή κατάσταση. Σημειώνουμε ότι μόλις αναλάβαμε χρωστούσαμε στη ΔΕΗ 110.000 € για ρεύμα και 65.000 για φυσικό αέριο τα οποία ρυθμίσαμε πληρώνοντας μέρος αυτών συν τους νέους λογαριασμούς.

Τέλος, όσον αφορά την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, παραλάβαμε μια εγκαταλελειμμένη εργολαβία με τον ανάδοχο σε έκπτωση και τα 500.000 € που αφορούν στο έργο χαμένα, την αναστήσαμε με πολύ – πολύ προσπάθεια και αν δεν υπήρχαν τα capital control θα είχε ολοκληρωθεί. Ευελπιστούμε αυτό να συμβεί έως το τέλος του έτους.

Κλείνουμε με μια κατηγορηματική δέσμευση. Θέλουμε συνεργασία, θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα, είμαστε ανοιχτοί στον ισότιμο διάλογο με αλληλοσεβασμό. Τα τελεσίγραφα, οι υβριστικές εκφράσεις και οι ακραίες συμπεριφορές απλά δυσκολεύουν τη συνεννόηση. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Τέσσερις ευεργέτες της πόλης των Τρικάλων τίμησε ο Δήμος Τρικκαίων

Next Article

Με φόντο τα αγαπημένα αντικείμενα των Κινέζων, τα ποδήλατα..

Related Posts