Ο Δήμαρχος Μουζακίου υπέγραψε τη σύμβαση για τους αθλητικούς χώρους Μαγούλας και Κρανιάς

  • Τα έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα LEADER κει έχουν προϋπολογισμό 366.000 ΕΥΡΩ

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός υπέγραψε το συμφωνητικό για την εκτέλεση του έργου :«Διαμόρφωση χώρων άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων στις Τ.Κ. Κρανέας-Μαγούλας του Δήμου Μουζακίου» εγκρίθηκε με προϋπολογισμό 365.925,00ΕΥΡΩ και πλέον ο εργολάβος μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες.

Με την Τεχνική μελέτη προβλέπεται η χρηματοδότηση από το Μέτρο 41 «Στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης», στο Υπομέτρο L321-2 «Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία κ.λπ.» Η συγκεκριμένη δράση αφορά παρεμβάσεις για τη δημιουργία βασικών υπηρεσιών προς τον αγροτικό πληθυσμό όπως είναι οι χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Αντικείμενο της συγκεκριμένης Τεχνικής Μελέτης είναι η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 σε δημοτικό οικόπεδο στη θέση «Κεραμαριό», εντός του οικισμού, της Τ.Κ. Μαγούλας της Δ.Ε. Παμίσου του Δήμου Μουζακίου και η διαμόρφωση χώρου άθλησης στο άλσος της Τ.Κ. Κρανέας της Δ.Ε. Παμίσου του Δήμου Μουζακίου.

Γήπεδο 5X5 στην Τ.Κ. Μαγούλας της Δ.Ε. Παμίσου του Δήμου Μουζακίου.

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή ενός χώρου άσκησης των παιδιών της ευρύτερης περιοχής της Τ.Κ. Μαγούλας. Στο κέντρο του οικισμού, υπάρχει το αρ. 379 Δημοτικό οικόπεδο , του Οικοδομικού Τετραγώνου 68, της Διανομής Συνοικισμού Μαγούλας 1928,στη θέση «Κεραμαριό», έκτασης 2.640τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες που προτείνονται με αυτή την μελέτη.

Θα κατασκευαστεί νότια του οικοπέδου, γήπεδο 5Χ5 με περίφραξη, διαστάσεων 29.00mx46.00m με περιμετρική λωρίδα δύο μέτρων και ηλεκτροφωτισμό. Το γήπεδο θα πληροί της προδιαγραφές της Γ.Γ.Α. Εξωτερικά του γηπέδου θα διαμορφωθεί κατάλληλα ο υπόλοιπος χώρος για την δυνατότητα ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων. Θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα ηλιακού φωτισμού για τον φωτισμό του χώρου.Εξωτερικά του γηπέδου, θα διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος, με ισοπέδωση και απομάκρυνση των μπαζών και θα φωτιστεί με την τοποθέτηση πέντε φωτοβολταϊκών συστημάτων ηλιακού φωτισμού. Επίσης θα τοποθετηθούν πάγκοι ανάπαυσης.

Κατασκευή διαδρόμου αθλητικών δραστηριοτήτων (jogging) στην Τ.Κ. Κρανέας της ΔΕ Παμίσου του Δήμου Μουζακίου.

Στην Κρανιά προτείνεται η κατασκευή ενός διαδρόμου αθλητικών δραστηριοτήτων (jogging) εξωτερικά των δέντρων, μήκους 500μέτρων και πλάτους 2.00μέτρων

Εξωτερικά του διαδρόμου, θα διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος, με ισοπέδωση και απομάκρυνση των μπαζών και θα τοποθετηθούν πάγκοι ανάπαυσης.

Το προτεινόμενο έργο με τίτλο :«Διαμόρφωση χώρων άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων στις Τ.Κ. Κρανέας-Μαγούλας του Δήμου Μουζακίου» εγκρίθηκε με προϋπολογισμό 365.925,00ΕΥΡΩ

«Ο Δήμος Μουζακίου έχοντας πολύ μεγάλη ετοιμότητα και επιχειρησιακή επάρκεια αξιοποιεί το σύνολο των διαθέσιμων προγραμμάτων, προκειμένου να προωθήσει έργα και δράσεις. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η ΣΑΤΑ είναι μειωμένη κατά 80% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι μονόδρομος η αξιοποίηση όλων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως είναι και το LEADER. Έτσι σε πρόσκληση ενδιαφέροντος που υπήρξε από την ΑΝΚΑ καταθέσαμε πρόταση ύψους 366.000 ΕΥΡΩ προκειμένου να κατασκευάσουμε ένα πλέγμα αθλητικών εγκαταστάσεων στην Μαγούλα και στην Κρανιά. Πλέον μετά την έγκριση από τις αρμόδιες επιτροπές υπογράψαμε το συμφωνητικό και προχωράμε στην υλοποίηση του έργου προκειμένου να αποδώσουμε στη νεολαία της Μαγούλας και της Κρανιάς σύγχρονους χώρους άθλησης. Εδώ να θυμίσουμε ότι ήδη έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου Καναλίων και η ανάπλαση του κεντρικού δρόμου Φαναρίου. Επίσης έχει υποβληθεί πρόταση 200.000 ΕΥΡΩ στο πρόγραμμα ‘ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και αφορά το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός
Total
0
Shares